ZETApress

hírportál

Euromedic Dél-Budán

Joseph Priel, a Euromedic elnökeÚj logisztikai központtal erősít az Euromedic. (Webáruházuk januári indulása idekattintva olvasható.) Az Euromedic vállalatcsoport ma délben ünnepélyes keretek között nyitotta meg legújabb befektetése eredményeként létrehozott logisztikai központját.

A dél-budai Nándorfejérvár utcában található 15 ezer m2-es létesítményt mintegy egymilliárd forintból finanszírozta a vállalatcsoport és a legmodernebb technológiákkal szerelte fel annak érdekében, hogy még magasabb minőségű szolgáltatásokat kínáljon a hazai gyógyszer- és egészségügyi termékpiac minden szereplőjének.

Az Euromedic vállalatcsoport, immáron több mint 20 éve piacvezető kórházi beszállítóként van jelen Magyarországon. A vállalat filozófiája, hogy innovatív megoldásaik révén, megbízható és teljes körű szolgáltatást nyújtsanak partnereiknek. Az új logisztikai központ is azzal a céllal jött létre, hogy még szélesebb körben, nagyobb hatékonysággal tegyen eleget partnerei igényeinek gyógyszerek és orvosszakmai termékek területén.

A beruházás eredményeként egy 12 ezer m2-en (plusz 3000 m2-es pince) elhelyezkedő korszerű, biztonságos és speciális tárolási igényeknek is megfelelő raktárbázis jött létre: 9000 m2-en gyógyszerkészítmények tárolására alkalmas terület található, 440 m2-en pedig speciális tárolást (hűtést) igénylő gyógyszerkészítmények raktározására van lehetőség. A tároláson kívül a központ szállítási és gyógyszer-csomagolási tevékenységeket is ellát.

? Az elmúlt két évtizedben szerzett tapasztalatainkra alapozva hoztuk létre az Euromedic cégcsoport termékeit és szolgáltatásait összefogó logisztikai központunkat. Ez az új beruházásunk a partnereink kényelmét hivatott szolgálni, mivel egy olyan egyedi, az OGYI által is elfogadott IT-struktúrát fejlesztettünk ki, ami lehetővé teszi azt, hogy minden ügyfelünknek maximálisan testre szabott szolgáltatást nyújtsunk ? nyilatkozta az átadón Joseph Priel, az Euromedic elnöke.

Az ünnepélyes nyitóeseményen részt vett Kellner Mária, a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság Gyógyszeripari tagozatának elnöke és Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke is. ? A logisztika Magyarország versenyképességének javításában kulcsfontosságú tényező, az egyik legígéretesebb kitörési pont. A szektor által nyújtott szolgáltatások színvonala, elérhetősége döntő jelentőségű a hazánkba beáramló ? vagy azt éppen elkerülő ? befektetések, a gazdaság dinamizálása és a foglalkoztatási lehetőségek bővülése szempontjából. A Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság ezért üdvözöl minden olyan beruházást, amely Magyarország logisztikai szerepét erősíti ? fejtette ki beszédében Kellner Mária. ? A gyógyszer kereskedelemmel foglalkozók jelenkori kihívása a GDP alkalmazása, a helyes nagykereskedelmi gyakorlat, valamint a gyógyszerhamisítás elleni küzdelem. A most átadott logisztikai központ ? amelyet akár kiválósági központnak is nevezhetnénk ? a legmagasabb szintű vevői kiszolgálás mellett felel meg az említett kihívásoknak ? mondta el Dr. Doór Zoltán a megnyitón.

A logisztikai központ modern berendezésekkel és eszközökkel van felszerelve, ezáltal a gyógyszerkészítményeket is biztonságos módon tudják tárolni és szállítani. A folyamatos szállítást 31 darab zárt felépítésű, szigetelt, hűthető és fűthető, TESTO hőmérséklet-regisztrálóval, illetve integrált thermoscript nyomtató-berendezéssel felszerelt gépkocsipark biztosítja. Az áruk számára a modern dokkolórendszereknek köszönhetően be és kipakolásnál is biztosítva van a változatlan hőmérséklet, ezáltal folyamatos hűtési/fűtési láncot garantálva a termékek mozgatásánál is.

? Eltérően a többi hasonló logisztikai központtól, az új raktárbázis bent a városban, a XI. kerületben található, ezáltal is megkönnyítve a partnerek gyors és hatékony kiszolgálását. Budapest területén naponta kétszer szállítunk ki megrendeléseket, az életmentő készítményeket pedig 4 órán belül eljuttatjuk partnereiknek ? tette hozzá Joseph Priel. Az egészségügyi logisztikai igényeket kiszolgáló Euromedic logisztikai központ teljes kapacitással működik annak érdekében, hogy kiszolgálja a hazai gyógyszer- és egészségügyi termékpiac minden szereplőjét.

Szóljon hozzá!