ZETApress

hírportál

Gyógyvarázs az idegsebészeten

Nyertesek és zsűritagok16 nyertes a K&H gyógyvarázs 11. országos pályázatán. Tizenegyedik alkalommal hirdettek eredményt a K&H gyógyvarázs országos pályázatán. A 102 pályázó közül a szakmai zsűri 16 gyermek-egészségügyi intézményt választott ki, ők osztozhatnak a húszmillió forint összértékű támogatáson.

Az elmúlt 11 év során a K&H gyógyvarázs 512 millió forinttal járult hozzá a hazai gyermek-egészségügyi ellátás fejlesztéséhez. A K&H gyógyvarázs 2014-es pályázati évében ismét az OEP által finanszírozott gyermek-egészségügyi intézmények és mentőállomások pályázhattak gyermekgyógyászati, mentési eszközökért, felszerelésekért és berendezésekért, intézményenként maximum bruttó négymillió forint értékben. A 2014-es pályázati kiírásra összesen 102 darab pályázat érkezett, amely 15%-os emelkedést jelent a tavalyihoz képest. A pályázatok Budapestről és az ország 17 megyéjéből, összesen 58 településről érkeztek.

A K&H gyógyvarázs szakértő zsűrijének döntése alapján idén rekord számú, 16 intézmény ? 10 kórház, 5 mentőállomás és 1 védőnői szolgálat ? részesül az összesen 19 millió 932 ezer 548 forint összértékű támogatásban, derült ki az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben tartott átadó ünnepségen, ahol Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője, a K&H gyógyvarázs zsűritagja; Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója; Dr. Tímár Krisztina, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal klinikai kutatások referense, a K&H gyógyvarázs zsűritagja és Dr. Óváry Csaba, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvosigazgatója tájékoztatta a megjelenteket. Az új eszközökkel a K&H gyógyvarázs 21 ezer beteg gyermek pontosabb, gyorsabb vizsgálatához, gyógyításához járul hozzá. A támogatottak között 3 budapesti és 13 vidéki intézmény van. A legkisebb támogatási összeget, 148 ezer forintot, az Újfehértói Védőnői Szolgálat kapja, míg a karcagi Kátai Gábor Kórház a pályázat keretében a legnagyobb értékben vásárolhat eszközöket, összesen kétmillió 676 ezer 333 forintért.

? A K&H társadalmi felelősségvállalási politikájában kiemelt helyet foglal el az egészségügy, ezen belül is a gyermekek gyógyításának támogatása, hiszen fontos feladatunknak tartjuk, hogy hozzájáruljunk a jelen és jövő társadalmának teljes életéhez. A K&H gyógyvarázs működésének 11 éve során összesen 286 intézmény működéséhez járultunk hozzá műszeradományainkkal, melyek összértéke elérte az 512 millió forintot ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. ? Az idei támogatottak között 6 olyan intézmény is van, amely eddig még nem nyert a K&H gyógyvarázs keretében. Ez egyrészt azt mutatja, hogy érdemes időről időre pályázni, hiszen mindig van esély nyerni, másrészt pedig azt jelenti, hogy a 6 új intézmény révén támogatásunk Magyarország további területeire is eljut. A jelenlegi 16 nyertes révén a főváros mellett 9 megye gyermek-egészségügyi ellátásának jobbá tételéhez járulunk hozzá.

? A döntés során a zsűri figyelembe vette a pályázó intézmények igényeit, gazdasági helyzetét, ellátottságát, az ott kezelt betegek veszélyeztetettségét és az igényelt műszerek várható kihasználtságát. Az idei évben kifejezetten nehéz volt dönteni, mert a pályázatok mind magas színvonalúak, az eszközigények pedig valóban indokoltak voltak ? mondta Dr. Tímár Krisztina az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal klinikai kutatások referense, a K&H gyógyvarázs zsűritagja. ? A hazai egészségügyi intézményekre sajnos igaz, hogy eszközparkjuk hiányos, elavult, híján vannak a legmodernebb vizsgálati műszereknek. Éppen ezért fontos a K&H gyógyvarázs támogatása, amely jelentős űrt tölt be ezen a területen.

A 2014-es év fókuszterülete a gyermeksürgősségi ellátás volt. A 16 nyertes közül 4 támogatott intézmény tartozik ebbe a körbe. Ők összesen hatmillió 243 ezer forint támogatásban részesülnek. ? Fontos még kihangsúlyoznunk, hogy a K&H gyógyvarázs egy komplett támogatási rendszerré bővült az elmúlt évek során. Az országos pályázat nyertesein kívül, dolgozóink, ügyfeleink és partnereink felajánlásának köszönhetően, a pályázati év során több alkalommal is osztunk ki műszeradományokat, amelynek kedvezményezettjeit az országos pályázatra jelentkezők közül választjuk ki ? fejtette ki Horváth Magyary Nóra. ? Ezért biztatom azon intézmények képviselőit, amik most nem részesültek támogatásban, hogy ne keseredjenek el, hiszen az év során több alkalommal is választunk majd támogatottakat, és ők ott mind jó eséllyel indulnak!

A K&H gyógyvarázs zsűritagjai

Éva, Nóra, Krisztina és CsabaDr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet főigazgatója; Dr. Tímár Krisztina, gyermekgyógyász, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal munkatársa; Dr. Győri Erzsébet, az Egészséges Nemzetért Alapítvány kuratóriumi tagja; Dr. Békefi Dezső, a Tatabányai Gyermekkórház Alapítója, nyugalmazott osztályvezető főorvos; Dr. Krivácsy Péter, az Országos Mentőszolgálat vezető gyermekgyógyásza; Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője; Fazekas Kira, a Blikk Nők és a Tina magazin főszerkesztője; Pilling Róbert, a Házipatika.com és a Nők Lapja Egészség főszerkesztője és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs országos pályázat idei nyertesei

1. Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Csecsemő- és Gyermekosztály, Balassagyarmat 804.672 forint; 2. OKITI, Csecsemő- és Gyermek-idegsebészeti Osztály, Budapest kétmillió forint; 3. SE I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksürgősségi Ambulancia, Budapest kétmillió forint; 4. Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány, Budapest 1.311.295 forint; 5. Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Csecsemő és Gyermekosztály, Cegléd 635 ezer forint; 6. Albert Schweitzer Kórház, Hatvan 238.125 forint; 7. Kátai Gábor Kórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászat, Karcag 2.676.333 forint; 8. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Mátészalka 402.336 forint; 9. Mezőtúri Kórház 2.503.283 forint; 10. Orosházi Kórház Csecsemő- Gyermek és Ifjúsági Osztály 2.317.750 forint; 11. Ózdi Mentőállomás 960.755 forint; 12. Pilisvörösvári Mentőállomás 228.981 forint; 13. Siklósi Mentőállomás 643.128 forint; 14. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mentőalapítvány, Szolnok kétmillió 300 ezer forint; 15. Védőnői Szolgálat, Újfehértó 148.890 forint; 16. Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centrum, Veszprém 762 ezer forint.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyógyítanak a mesedoktorok | ZETApress
  2. K&H a hátrányosokért | ZETApress

Szóljon hozzá!