ZETApress

hírportál

Harmónia hétvége a parkban

Park hídSzeptember 12-13-án, szombaton és vasárnap, első alkalommal kerül megrendezésre a HARMÓNIA HÉTVÉGE elnevezésű esemény a Vasúttörténeti Parkban.

A kétnapos családi rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek az egészséges életmód és a harmonikus mindennapok megteremtéséhez szükséges módszerekkel, eszközökkel, termékekkel, szolgáltatásokkal, technikákkal.

Szlogenjük: Energia, Egészség, Elmélyülés, Felfrissülés. A helyszínválasztás nem véletlenül esett a Vasúttörténeti Parkra, melyet áthat a régi idők nyugodt, békés hangulata? Kellemes, parkosított környezetével, sajátos atmoszférájával hozzájárul a lazítás, elmélyülés, testi-lelki feltöltődés eléréséhez.

A Park egyedülálló Vasúti Múzeum Európában ? Budapesten, Zugló és a XIII. kerület találkozásánál, a Tatai úton ?, ahol többek között lehetőség nyílik, az esemény ideje alatt is, az állandó vasúti kiállításokon kívül interaktív programok kipróbálására (pl. hajtányozás, mozdonyvezetés, lóvasutazás, fordítókorongozás, kerti vasutazás).

mozd ford. naps.A parkban szervezett egészségügyi szűrések, tanácsadások díjmentesen vehetők igénybe! Ezen kívül számos érdekesség várja a látogatókat, többek között a vasúti kocsikban berendezett mini work-shopok (pilates, jóga, tai chi, chikung, shiatsu, vasati, művészetterápia).

A kiállításon az Orient csarnokban, közel 3000 m2-en és a zöld területeken több mint félszáz kiállító mutatja be és teszi elérhetővé a látogatók számára a hazai és nemzetközi piacokon már jelen lévő termékeit, szolgáltatásait, melyek az egészséges életmódot, szemléletet, a testi-lelki harmónia fontosságát hivatottak hangsúlyozni.

A kiállítás 9 termékcsoport szerint (Feszültség levezető, Nyugalom szigete, Ősi energia-pihenés, Keleti hangulat, Rezgések pontja, Aromák bűvöletében, Füvek, fák gyógyító ereje, Érintések, érzékek világa, Egészség és táplálkozás), a vasati technikáját felhasználva kerül elhelyezésre.

A rendezvény mindkét nap 10-től 18 óráig látogatható. A színpadon neves fellépők (többek között St. Martin, Kövi Szabolcs), közismert előadók, a témákban jártas szakemberek (filozófus, szociológus, pszichológus, jogász), családi szórakoztató és ismeretterjesztő programok, gyermek előadások (Alma, Bóbita, Holle Anyó Színház) várják a látogatókat. További információk honlapjukon megtalálhatók.

Félmaratoni féláron

A MÁV-START Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a szeptember 6-án, szombaton megrendezésre kerülő 24. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaraton sportrendezvényre bármely belföldi állomásáról Budapestre a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarokra ? tudatta a Press.

Az alkalmi kedvezmény az alábbi feltételekkel használható: A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsi-osztályon vehető igénybe. Az 1. kocsi-osztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A kedvezményes menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes árú menettérti jegyek érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy leghamarabb a rendezvény napját megelőző napon, szeptember 5-én 00 órától vehető igénybe és a visszautazást a rendezvényt követő napon, szeptember 7-én 24 óráig kell befejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra, a BSI Sportmarketing Kft. feliratú bélyegzővel történő lebélyegzés után érvényes. A menetjegyek érvényesítése a rendezvény helyszínén felállított MÁV-START pultnál történik szeptember 6-án, 9 és 14 óra között. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre egészíti ki menettérti útra, és felszámítja a pótdíjat is a személyszállító vasúttársaság Üzletszabályzatának megfelelően.

A 24. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaraton rendezvényre látogatók a vasúti utazási kedvezménnyel kapcsolatos információkat a MÁV-START Zrt. honlapján a Belföldi utazás menüpontja alatt is megtalálhatják, valamint információt kérhetnek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06-40/49-49-49-es telefonszámon.

Szóljon hozzá!