ZETApress

hírportál

Allergia Józsefvárosban

Nékám professzor nem allergiásA család a védelem az allergiák ellen címmel Prof. Dr. Nékám Kristóf allergológus és klinikai immunológus, belgyógyász, az Európai Allergológiai és Immunológiai Akadémia tagja, a Magyar Allergia Szövetség elnöke tart előadást a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban április 24-én, csütörtökön 15 órakor. A belépés ingyenes! ? tudatta Vörös Éva PR menedzser.

Európa lakosainak több mint 35%-a már most is allergiás. Ez a szám akár 2015-re az 50%-ot is elérheti. Különösen a 18 év alattiakban megfigyelt gyors növekedés aggasztó. Mit lehet ez ellen tenni? ? Az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének és színvonalának javításán túl, a családon belüli allergia elősegítő tényezők csökkentése, minimalizálása a legjobb lehetőség, mert a család lakókörülményei, táplálkozási szokásai, életvitele rendszerint több embert érintenek.

A belső terekben az atka és a penészgomba terhelés csökkentése a legfontosabb. Az egyéni rizikó tényezők felmérése, az egyre gyakoribb ételallergiát előidéző tényezők elkerülése, a több szervi allergiák együttes felismerése, kezelése és gondozása is szükséges, a rendszeres testmozgás és a testsúly kontroll mellett. Vannak bevált módszerek a terhesség alatti életvitel szabályozására is, a születendő gyermekek allergia veszélyének csökkentésére, és az újszülött első hónapjaiban alkalmazható elővigyázatosságra, a későbbi allergia nélküli élet érdekében. Nékám professzor ezekről beszél majd holnap délután a József körút 70-ben, az I. emeleten.

Szóljon hozzá!