ZETApress

hírportál

Ajándékok élsportolóktól

Élsportolók a KardiológiánA Puebla sportbajnokai újabb akcióba lendültek! Egy karitatív akció keretében húsvéti ajándékokkal lepték meg délelőtt Komáromi Tibor birkózó olimpikonunk vezetésével a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermek Kardiológiai Osztályának kis betegeit. A játékokat kiválasztásában is részt vettek, szépeket és értékeseket hoztak magukkal.

A tucatnyi birkózóból és judósból álló februárban bemutatott élsportolói különítményt a Haller utcai intézet 3. emeletén Prof. Dr. Szatmári András, PhD, címzetes egyetemi tanár, osztályvezető főorvos fogadta, s rövid tájékoztatást tartott a gyógyító munkáról. Megtudtuk, hogy a veleszületett szívhibák műtéti úton már csecsemőkorban hatékonyan kezelhetők, sőt sokszor nem is kell ehhez a szülésig várni: már a magzati életben elvégezhető a beavatkozás! Kórházukban katéteres koszorú-értágítást is végeznek minden korosztálynak, s a szívátültetésre váró felnőtteket és gyermekeket hosszú hetekig-hónapokig műszíven tudják tartani.

A rövid tájékoztató után Csernoviczki Éva judós és Kiss Balázs birkózó köszönte meg egy oklevéllel a professzor úr gyógyító munkáját, majd a 2. emeleti osztályra vonultunk. Sportolóink szeretettel adták át ajándékaikat a kicsiknek, s mindjárt ki is próbálták velük azokat. Mint a főorvos úrtól megtudtam, sokan még nem is láttak ilyeneket életükben. S igaz, hogy az ajándékokat a kórház, az osztály kapta, de a gyógyult kicsik hazavihetik a szívükhöz nőtt játékokat.

A gyerekek nincsenek napközben magukra hagyva, mert szüleik reggeltől estig velük lehetnek. A távolban lakóknak sem kell esténként hazautazniuk, mert az intézet szomszédos szoptatós-anyaházában kapnak éjszakai szállást. Nekik is, gyermekeiknek is, sőt a kórháznak is jobb így, mert nappal a szülők a nővérek ápolási munkáját is segíthetik. Persze a szakmunka így is az orvosokra és a szakdolgozókra hárul, de ez így a természetes.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Judosok a kávéházban | ZETApress

Szóljon hozzá!