ZETApress

hírportál

Múzeum kávéházi orvosok

Astellas-sajtóEgyetemi partnerséget élvez a hetedik Astellas-díj ? Az év orvosa pályázat ? derült ki a kora délelőtti sajtótájékoztatón, a Múzeum Kávéházban. Új fővédnökkel, számos újdonsággal és kibővült mentorkörrel indul útjára az Astellas-díj ? Az év orvosa pályázat ? tudtuk meg a Múzeum körúton.

A hazai egészségügyben tevékenykedő, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményt nyújtó orvosok, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok felkutatását és nyilvánosság előtti bemutatását célzó kezdeményezéshez ? az Astellas Pharma és a MOTESZ mellé ? idén a Magyar Kórházszövetség és a négy orvosképző egyetem is csatlakozott. A hetedik év sok változást hozott, így például a fővédnökséggel járó feladatokat ? a két év után leköszönt Dr. Sótonyi Péter professzor helyett ? a jövőben Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke látja el. A szakmai zsűri korábbi elnöke ? Prof. Dr. Perner Ferenc ? a jövőben tiszteletbeli elnökként segíti a pályázatot, a szakmai zsűri vezetését Prof. Dr. Acsády György veszi át.

A változások a páciensek által beküldött történetek értékelését és a végső rangsor kialakításának módját is érintik. Az idei évtől e rangsor felállításában a nagyközönség és az Astellas-díjas orvosokból álló zsűri értékítélete egyenrangú mérceként jelenik meg. ? Az Év Orvosa pályázaton elsősorban azok válnak a 2006-ban alapított Astellas-díj igazi várományosaivá, akik munkájukkal, hozzáállásukkal a betegek bizalmát és szeretetét, valamint a szakmai környezet elismerését egyaránt képesek kivívni. Az elmúlt pályázati évek megmutatták, hogy ilyen orvos kiválóságaink szép számmal vannak. Példamutatásuk meghatározó a jövő gyógyító generációi és a ma gyakorló szakemberei számára ? fogalmazott a pályázatindító sajtótájékoztatón Dr. Markovich György, a díjat alapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.

Az első Astellas-díj ? Az év orvosa pályázat meghirdetésére 2007-ben került sor. Azóta a beküldött történeteken, szakmai felterjesztéseken keresztül több mint 800 gyógyító életébe, mindennapi munkájába pillanthattunk bele. Közülük az elmúlt 6 esztendő során összesen 28-an vehették át az Astellas-díjat. Az első négy esztendőben csak a páciensek kaptak lehetőséget arra, hogy saját kezelésük, gyógyulásuk történetének megírásával és beküldésével orvosaikat a díjra jelöljék. A szakmai felterjesztésekre 2011-től van lehetőség. Ezen a vonalon az elmúlt két esztendőben száz orvos kapott jelölést.

Astellas-díj ? Média az orvosokért címmel 2011 óta harmadik alkalommal indul pályázat az újságírók, szerkesztők és riporterek számára, amely a kiemelkedő orvosi helytállásról, áldozatkészségről és a pozitív történetekről készült cikkeknek, híradásoknak, valamint egyéb anyagoknak kíván még nagyobb nyilvánosságot adni. A pályázatot idén az Astellas Pharma és a MÚOSZ közösen hirdeti meg.

 

Szóljon hozzá!