ZETApress

hírportál

Reggelirekord a Millenárison

Több mint félszáz méteres Magyarország legnagyobb reggeliző asztala. Egy óra alatt több százan reggeliztek ingyen a Millenárison. Első alkalommal állították fel Magyarország legnagyobb reggeliző asztalát, amely több mint félszáz méteres hosszával bekerült a hazai rekordok történetébe ? tudtuk meg Bárány Zsuzsa kommunikációs szakértőtől.

Egy óra alatt több százan költötték el teljes értékű gabonával készült gabonapehelyből, friss gyümölcsből és tejtermékből álló reggelijüket. A teljes értékű gabonával készült gabonapehellyel, tejjel, friss gyümölcsökkel megpakolt, 50,52 méteres asztalnál egyszerre 112-en falatoztak a Millenárison. A Nestlé Fitness FitBalance Millenárison felállított rekord során egy óra alatt több százan költötték el a kiegyensúlyozott életmódnak megfelelő reggelijüket. ? A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nem hagyható ki a reggelizés az étkezések közül ? hangsúlyozta Michael Nixon, a rekordkísérletet szervező Nestlé ügyvezetője.

A reggeli kihagyása komoly problémának számít hazánkban, erre egy 2011 októberében, a Nestlé Hungária Kft. támogatásával készült, országos reprezentatív felmérés is rávilágított, mely ötszáz, legfeljebb 4-14 éves gyermeket nevelő édesanya megkérdezésével készült. ? Eszerint mindössze a szülők fele ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél elmaradhat az első étkezés. Ez veszélyes az egészség szempontjából; ezért is fontos a mostani figyelemfelkeltés: egy gyors és kiegyensúlyozott összetételű reggelire mindenkinek időt kell szakítania ? figyelmeztetett Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. Hozzátette: a magas rosttartalmú, teljes értékű gabonával készült pékáruk, gabonapelyhek változatosan elkészítve, friss gyümölccsel, tejtermékkel és innivalóval kínálva ideális szereplői lehetnek a családi reggelinek.

Nem csupán a táplálkozástudományi szakember int a tudatos reggelizésre, hanem az eseményen résztvevő gyakorló édesanyák is fontosnak tartják, hogy csatlakozzanak a nap első étkezésének népszerűsítéséhez. ? Ha korán indul a napunk, inkább előre felkészülök a rohanásra, mert a reggeli sosem maradhat ki! ? mondta Gubás Gabi színésznő, aki szerint a közös étkezésnek is rendkívüli a szerepe abban, hogy a gyerekek megfelelő példát lássanak. ? A reggelizés szokás kérdése. Nálunk ez nem csak egy alkalom az étkezésre, hanem arra is, hogy akár csak tíz percet is, de együtt legyen a család ? mondta Gabi. Hasonló véleményen van Farkasházi Réka is, aki a gyermekeivel érkezett a Nestlé Fitness FitBalance Millenárisra. ? Mindig reggelizünk, hétköznap és hétvégén egyaránt. Leülünk együtt az asztalhoz, mert gyermekkoromban ezt láttam, és ezt a szokást viszem tovább ? mondta a színésznő, akinek családjában hagyományos reggeli, friss, szezonális gyümölcs és teljes értékű gabonapehely kerül az asztalra.

Amíg a rekord méretű asztalnál falatoztak a reggelizők, addig Buday Péter mesterszakács saját receptjei alapján készített gabonapelyhes finomságokat kicsiknek és nagyoknak. Mint mondta, a kiegyensúlyozott étkezési szokások megalapozásának hatékony módszere, ha a gyerekeket játékos módon bevonjuk az étrend megtervezésébe és a fogások elkészítésébe. ? Nincs unalmas étel, csak megszokott hétköznapok. Változtassunk apró trükkökkel, könnyen és gyorsan, együtt elkészíthető receptekkel! ? tanácsolta. ? Magyarországon még nem volt a reggelizéssel kapcsolatos rekord, ezt a Nestlé állította fel elsőként hazánkban ? igazolta a rekordkísérletet Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke.

Szóljon hozzá!