ZETApress

hírportál

Tart még a gyógyvarázs!

mikulasTöbb mint ezren olvastak eddig mesét a kórházakban. Közel 15 ezer önkéntes jelentkezett eddig a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra. Az elmúlt hónap során több mint ezer meseolvasó járult hozzá a beteg gyermekek lelki egészségéhez. A meseolvasásra most már egészen év végéig lehet jelentkezni ? tudtuk meg Pete Renátától.

Az elmúlt hetekben több mint ezer buzgó önkéntes lepte el a kórházakat ? a mesekönyvvel érkezők a kórházi napjaikat töltő gyermekek arcára igyekeztek mosolyt csalni az ország 24 kórházában. ? A meseolvasás mindössze pár órát jelent a felolvasó idejéből, de az élmény maradandó mindenki számára ? mondta Tamaskó Eszter önkéntes mesedoktor. ? Nagyszerű érzés látni, hogy leköti a gyermekeket egy-egy történet, így kicsit elvonjuk figyelmüket a betegségükről.

Az induláskor regisztrált 24 kórházban nagy sikerrel folytak az elmúlt hetekben a meseolvasások. A kórházak nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, és a mesedoktoroknak is felejthetetlen pillanatokat nyújtottak a meséjüket nagy figyelemmel hallgató kicsik. A meseolvasó önkéntesek a gyerekek mellett a szülőknek is sokat segítenek, hiszen ? hacsak fél órára, órára is ? de kizökkenhetnek a kórházi hangulatból ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt hetekben számos új kórház csatlakozott a kezdeményezéshez, így több mint 30-ra bővült azon kórházak listája, ahol lehet mesét olvasni. Az önkéntesek pedig egészen december 20-ig választhatnak az időpontok között. ? Természetesen a jövőben még tovább szeretnénk bővíteni a választható helyszíneket, így várjuk minden olyan, gyermekek gyógyításával foglalkozó kórház, vagy osztály jelentkezését, akik szívesen vennék, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorai örömöt lopjanak a beteg gyerekek kórházi napjaiba ? tette hozzá Horváth Magyary Nóra. A programhoz a weboldalukon történő regisztrációval lehet jelentkezni.

Szóljon hozzá!