ZETApress

hírportál

Massa felébredt

Felébresztették néhány percre az altatásból a Honvéd Kórházban Felipe Massát, a tegnap délután súlyos koponyasérülést szenvedett autóversenyzőt. A rövid ébresztést akkorra időzítették, amikor a szerencsétlenül járt sportoló állapotos felesége és édesapja megérkezett Brazíliából. A trónörökös várhatóan októberben születik, s őt is Felipének fogják elnevezni.

A Formula?1 idei 10. futamán a tízedik rajtrács mégsem maradt üresen, mert a tegnapi időmérőn Massa mögött végzett versenyzők egy-egy hellyel előbbre kerültek. A hetven körös, 306 és fél kilométeres nagydíjat végül a tavalyi világbajnok Hamilton (McLaren-Mercedes) nyert meg Raikkönen (Ferrari) és Webber (Red Bull-Renault) előtt, de a Ferraris korábbi világbajnok csapattársa balesete miatt nem tudott önfeledten örülni.

A mai versenyen újoncot is avattak. Nem a kórházban fekvő Massa helyett állt be valaki, hanem az elmúlt héten lapátra tett Bourdais helyére ült Alguersuari. A Toro Rosso-Ferrari 19 éves versenyzője az időmérőn utolsó, ma viszont egy kör hátránnyal a 15. lett. Csak csapattársát, Buernit tudta megelőzni, további négy ellenfele nem tudta befejezni a küzdelmet.

Ma is majdnem tragédia történt. Az élről induló Alonso (Renault) jobb első kereke a 13. körben elszabadult, de szerencsére senkit sem talált el. A 2007-es világbajnok nem kísértette tovább az Istent, inkább feladta a küzdelmet.

Pontszerző helyre ért viszont Rosberg (Williams-Toyota), Kovaleinen (McLaren-Mercedes), Glock és Trulli (Toyota), s közöttük Button (Brawn-Mercedes) lett a hetedik. Csapattársa, Barrichello csak a tízedik helyre érkezett. Button összetettben 70 ponttal az első, Barrichello 44-gyel a negyedik, míg az 51,5 pontos Webber a második, a 47 pontos Vettel a harmadik a táblázaton.

A konstruktőrök versenyében a 114 pontos Brawn-Mercedest a 98,5 pontos Red Bull-Renault követi, s a harmadik helyen álló 40 pontos Ferrari jócskán le van maradva. Versenyzőik közül a 22 pontos Massa a hetedik, a 18 pontos Raikkönen meg a kilencedik a pilóták rangsorában. Folytatás négy hét múlva az Európa Nagydíjon, Valenciában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Villámvizit Angyalföldön | ZETApress

Szóljon hozzá!