ZETApress

hírportál

Vesék és borok

A vese szerkezeteNegyed évszázad a vesék védelmében. A Budapesti Nephrológiai Iskola egy egyhetes, angol nyelvű nemzetközileg is elismert (30 európai/US CME kreditpont, illetve 50 OFTEX creditpont értékű) nephrológiai kurzus, melyet az idén 25 éves Magyar Vesealapítvány szervez ? tudtuk meg Nagy Ákostól.

A Semmelweis Egyetemen megrendezésre kerülő esemény egyike a legrégebbi és legismertebb nephrológiai kurzusoknak, ami összesen 58 országból érkező résztvevőt vonzott az elmúlt évek során. Az eseményre augusztus 26-a és 31-e között (hétfőtől szombatig) a 20. jubileumi alkalommal kerül sor, amire a szervezők több különleges programmal is készülnek.

Az egyhetes program során kiváló nemzetközi előadók segítségével tekinthetőek majd át a nephrológia, hipertonológia, dialízis és a transzplantáció legfrissebb ismeretei. Az idei előadók között megtalálható lesz a Nemzetközi Nephrológiai Társaság jelenlegi és előző elnöke, valamint az Európai Vese Szövetség ? Európai Dialízis és Transzplantációs Társaság jelenlegi és előző két elnöke is.

A témakörök a molekuláris kérdésektől egészen a betegágy melletti feladatokig terjednek, magukba foglalva a tudományos újdonságoktól a klinikai tapasztalatokig szinte mindent. A workshopok során lehetőség nyílik majd kiscsoportos közvetlen megbeszélésekre, ahol a résztvevők bemutathatják saját tapasztalataikat és feltehetik kérdéseiket. A programnak része lesz a legmodernebb dialízis és kutató központok meglátogatása is. A 2013-as Budapesti Nephrológiai Iskolát a 11. Nemzetközi Bor és Egészség Szimpóziummal együtt, valamint a 8. Vese Világnaphoz csatlakozóan tartják majd meg. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!