ZETApress

hírportál

Massa megsérült

A brazil Felipe Massa (Ferrari) súlyos sérülést szenvedett délután a 24. ING Magyar Nagydíj időmérő edzésén. A Q2-ben, a leintés előtti percekben fejbe találta őt az előtte autózó Rubens Barrichello Mercedeséről leszakadó egykilós rugó. Az eszméletét veszített versenyző 200 kilométeres sebességgel, fékezés nélkül vágódott a gumifalba. A sors fintora, hogy Rubens ugyancsak brazil, s a Brawn-Mercedes versenyzőjét épp honfitársa követte 2006-ban a Ferrarinál.

Felipe sisakja betört, s a 9. helyen autózó brazil koponyatörést szenvedett. Egy csontszilánk megsértette az agyállományt. Mentőhelikopterrel szállították a Honvéd Kórházba, ahol életmentő műtéttel állapotát stabilizálták. Jelenleg altatásban tartják, s holnap-holnapután akarják felébreszteni. A vasárnapi futamot így természetesen nélküle rendezik.

A Q1-ben már csak kilencen köröztek, s Alonso (Renault) szerezte meg a pole positiót. Mellőle Vettel, mögüle Webber, a Red Bull-Renault versenyzői indulnak. Rosberg (Williams-Toyota) az ötödik, Hamilton és Kovaleinen (McLaren-Mercedes) a negyedik-hatodik helyről rajtol. Mögülük Raikkonen (Ferrari), Button (Brawn-Mercedes) és Nakadzsima (Williams-Toyota) indul, míg Massa 10. rajthelye üres marad. A Q1-be nem jutó Barrichello a 13. rajthelyet szerezte meg. Rajt holnap délután 2-kor a Hungaroringen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Massa felébredt | ZETApress

Szóljon hozzá!