ZETApress

hírportál

Román-magyar együttműködés Szegeden

Szervezett formában érkezhetnek Romániából a gyógyulni vágyók a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba a Medicaltourism Corp. S.R.L., a Medtour.ro Kft. és a Klinikai Központ között nemrég létrejött megbízási szerződésnek köszönhetően. Az együttműködést az tette lehetővé, hogy az EU tagállamaiként kölcsönösen egyre könnyebben vehetjük igénybe szomszédságunkból eredő adottságaink előnyeit is ? mondta el a mai sajtótájékoztatón Pál Attila professzor, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba a Romániából érkező betegek száma jelentős: tavaly a felvett térítéses betegek létszámát tekintve az 1768 fő fekvőbetegből 1393, míg a járó-betegek tekintetében 19 ezer 721 főből 3995 volt román állampolgárságú. A Medicaltourism Corp. S.R.L., a Medtour.ro Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja között júniusban létrejött együttműködés értelmében a Medicaltourism Corp. S.R.L. és a Medtour.ro Kft. egészségügyi ellátás megszervezését végzi Magyarországon egészségbiztosítással nem rendelkező személyek részére, térítéses formában.

Az egészségügyi szolgáltatást pedig a Klinikai Központ betegellátó szervezeti egységei nyújtják a tőlük elvárható gondossággal, magas színvonalon, a betegek elégedettségét szem előtt tartva. Ma a felek ünnepélyesen is megerősítették a megbízási szerződésben foglaltakat, mely szerint szervezett formában érkezhetnek a gyógyulni vágyók a Klinikai Központba.

A magyarországi egészségügyi ellátó rendszerben segítséget kereső román állampolgárok sokszor kálváriát járnak nyelv- és helyismeret nélkül, alkalmi segítségben bízva vagy egyedül vágnak neki egy-egy útnak. Sokszor bizonytalan és kétséges, hogy megfelelően sikerül-e célba érniük. Bizonytalanok a költségeiket illetően is, hiszen információik sem mindig pontosak ? magyarázta Tanács Róbert, a MedTour.ro Kft. ügyvezető igazgatója.

A szolgáltatásokat az a megnövekedett igény hívta életre, mely életünk minden területén ? így az egészségügyben is ? törekszik az egyre magasabb színvonalú szolgáltatások elérésére. Lehetővé pedig az tette, hogy az EU tagállamaiként kölcsönösen egyre könnyebben vehetjük igénybe szomszédságunkból eredő adottságaink előnyeit is. A beteg igényének megfelelően az adott probléma, illetve szakterület specialistáit tudjuk ajánlani, akik szakmájukat elismerten magas színvonalon végzik ? hangsúlyozta Pál Attila professzor, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

A partnerek feladatul azt tűzték ki maguknak, hogy a legtöbb segítséget nyújtsák a Magyarországon ellátást kereső leendő pácienseknek, fókuszálva a szakszerű orvosválasztásra, az egészségügyi dokumentáció szabályos és etikus kezelésére, a pontos tájékoztatásra, a kényelmes és gyors ügyintézésre, a megbízható szervezésre, a kiegészítő szolgáltatásokra és pontos, számla alapján történő elszámolásra, ezáltal növelve is a Klinikai Központba érkező betegek számát.

Szóljon hozzá!