ZETApress

hírportál

Már hatszázan fogynak könnyen

Egy hónapja indult a Magyar Elhízás-tudományi Társaság támogatásával megvalósuló Könnyen Fogyok Verseny, melyre április elejétől már közel hatszázan regisztráltak. A teljes életmódváltást kínáló program és verseny célja, hogy a megfelelő étrend és testmozgás mellett az orvosi segítségre is ráirányítsa a figyelmet.

A résztvevők közül július elsején kerül ki az első három szerencsés, akik leadott kilóik, képeik és bejegyzéseik alapján a legtöbb szavazatot kapják. A Magyar Elhízás-tudományi Társaság támogatásával létrejött Könnyen Fogyok Program célja, hogy olyan komplex életmódváltást ajánljon a fogyókúrázóknak, ami a diétás étrend és a rendszeres mozgás betartása mellett az orvosi segítségre is hangsúlyt helyez.

A Társaság három hónapon át tartó ?versenyének? célja, hogy minél több túlsúllyal küzdő ember szánja rá magát a változtatásra. Az érintettek weboldalon jelentkezhetnek a ?versenyre?, másrészt a portálon egy átgondolt, hosszútávra szóló testsúlycsökkentő program megvalósításhoz szükséges hasznos információkkal, és tanácsokkal találkozhatnak. Az eddigi statisztikák alapján megállapítható, hogy a regisztrált ?versenyzők? jelentős része (91%-a!) nő, nagy többségük már többször, különböző módszerekkel próbált megszabadulni súlyfeleslegétől, eddig sikertelenül.

A kezdeményezés főként a budapestiek körében népszerű, hiszen a jelentkezők 25 százaléka fővárosi, de fontos kiemelni, hogy minden megyéből neveztek a versenyre. Az internetes bejegyzések írása jelentősen segíti lelkileg a fogyni vágyókat, összehozza az egymástól távol élőket is, hiszen sokkal könnyebb kitartónak maradni, ha megoszthatják egymással tapasztalataikat, sikereiket és kudarcaikat.

A regisztrálók fele 70 és 90 kg közötti testsúlyú, de megdöbbentő az a tény, hogy az eddigi összes versenyző 56 százalékának testtömeg-indexe (BMI) 30 feletti, valamint az eddigi jelentkezők közül nyolcan több mint 180 kg súlyúak. Ezen eredmények miatt is fontos hangsúlyozni, hogy csak a testsúly fokozatos, hosszú távú csökkentésével, az életmód megváltoztatásával érhetünk el tartós sikert, melyben elengedhetetlen szerepe van a háziorvosnak. A Társaság kiemelt célja a fogyni vágyók orvoshoz irányítása, főként az ilyen mértékű túlsúllyal küzdők tekintetében. Hiszen az orvos szakértelmével segít a megfelelő étrend és mozgásforma meghatározásában, lelkileg támogatja és motiválja a hozzá fordulókat, nem utolsó sorban pedig óvja az érintettek hosszú távú egészségét.

A versenyre továbbra is várják a jelentkezőket, akik három egyszerű lépésben vehetnek részt a programban: Regisztrálnak a weboldalon, minimum három fényképet töltenek fel magukról a verseny időtartama alatt és legalább három alkalommal Internetes naplót vezetnek a honlapon. A vetélkedő nyereményei is a már elért eredmény elérését és megtartását támogatják, ugyanis stílustanácsadónk átváltoztatja annak a három szerencsés résztvevőnek a külsejét, akik testsúlyuk legalább 5%-ától megszabadulnak a verseny végéig, és akikre egyben a legtöbb szavazat érkezik képeik és internetes bejegyzéseik alapján.

A ?megmérettetés? fő célja, hogy a honlapon található hasznos szolgáltatások, valamint orvosi segítség igénybevételével, az információk és tanácsok átgondolásával minél több fogyni vágyót bíztasson életmódja és szokásai megváltoztatására. A Társaság minden, a versenyen részt vevő, illetve túlsúllyal küzdő érintettnek azt tanácsolja, keresse fel háziorvosát, vegye igénybe segítségét annak érdekében, hogy a diéta alatt kitartó maradjon, és tartós fogyást tudjon elérni.

Szóljon hozzá!