ZETApress

hírportál

Receptünkkel versenyezzünk!

Az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulásának forrása: cukorbetegség, magas vérnyomás, szívelégtelenség, ízületi bántalmak, stb. A 2-es típusú cukorbetegek többletsúlya például évekkel, évtizedekkel megelőzi a betegség kialakulását ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

Szomorú tény, hogy a magyar lakosság kétharmada számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak. Az elhízás előfordulásának növekvő trendjét csak társadalmi összefogással lehet megállítani. Ezért ír ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT), valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyük a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól. Jeles alkalom lehet mindenki számára, aki szívesen süt-főz, ugyanis a versenyzők segítségével keressük Magyarország legegészségesebb, és egyben legfinomabb ételeit!

Lehet édes vagy sós, meglepő vagy hagyományos, rafinált vagy egyszerű: a lényeg: igazi gasztronómiai varázslat részesei szeretnénk lenni. A megkötés csak annyi: hogy testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő recepteket várunk, azaz szeretnénk, ha a jelentkezők kicsit másképpen tüsténkednének a konyhában. És azt is szeretnénk, ha receptjeikkel bebizonyítanák, hogy egyszerűen is lehet nagyon egészséges, ínycsiklandó kalória-csökkentett fogásokat készíteni, egy kis odafigyeléssel.

A Tétényi Úti Szent Imre Kórház Littmann Imre termében rendezett sajtótájékoztatón B. Király Györgyi kommunikátor, a Kor Kontroll Társaság elnöke, Dr. Bedros J. Róbert főigazgató főorvos, a MOMOT elnöke, Dr. Pados Gyula, a MOMOT főtitkára, Dr. Böszörményi Nagy Klára, a SpringMed kiadóigazgatója, Dr. Nagy Erzsébet diabetológus főorvos, Dr. Balogh Sándor, az OALI főigazgatója, Szentgyörgyi Rómeó aerobic-világbajnok és Csiki Sándor, a MOMOT gastro-bloggere beszélt céljaikról. A zsűriben is ők lesznek kiegészülve Dr. Kiss Róberttel, a Magyar Kardiológus Társaság leendő elnökével, Hevesi Tamás énekessel és Zsoldos Antal gasztronómus szakáccsal.

Az elbírálás szempontjai: az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak feleljen meg, ugyanakkor vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait, növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett, minél kevesebb sót tartalmazzon, felesleges kalóriától mentes legyen, könnyen és gyorsan elkészíthető legyen, ne legyen költséges!

Nyeremények

A receptverseny győztesét partnerével együtt ? 3nap, 2 éjszaka ? vendégül látja a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szálloda, all indusive ellátással, ingyenes sportolási lehetőségek ? tenisz fallabda, minigolf, bowling ? sorával! A második helyezett nyereménye ugyancsak egy kétszemélyes hétvége: a szintén négycsillagos tatai Old Laké Golf Hotel jóvoltából, amit márciusban érdemes beváltania, hiszen az arborétumi környezetű szállodában Kalandpark és golfpálya is működik.

A 3. helyezett 25 ezer forintértékben könyvutalványt kap a SpringMed Kiadó jóvoltából. A 4-5. helyezett: a 77 Elektronika Kft. felajánlásában legújabb generációs, magyar fejlesztésű és gyártású Deont Trend vércukormérő készüléket nyernek, mellyel gyorsan és pontosan ellenőrizhetik vércukor szintjüket, az eredmények értékelésében segítséget nyújt a díjmentesen használható Dcont.hu online vércukornapló. A 6-15. helyezettek háromezer forintértékű könyvutalványt kapnak ugyancsak a SpringMed támogatásaként. Az utalványokat postán küldik el a nyerteseknek.

A pályázatokat a szervezők a receptverseny@korkontrolltarsasag.hu e-mailcímre kérik 2013. január 25-ig eljuttatni. Ha örömet okozna az Ön számára, hogy az elkészült finomságokat más is megkóstolhatná, más is elkészíthetné, akkor ne tétovázzon, küldje el nekünk saját receptjét! A legjobb recepteket megjelentetjük! ? ígérik B. Király Györgyi és Dr. Bedros J. Róbert elnökök.

Szóljon hozzá!