ZETApress

hírportál

Segítség a helyes fogápoláshoz

Az idei OTP Roadshow keretében 2 helyszínre látogat el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes fogorvosi szűrést végző mozgó fogászati rendelője. Az esemény 10. helyszíne: Művészetek Völgye Kapolcs, a Kovácsműhely Múzeum mögötti parkoló. Időpont: augusztus 4-5-e, szombat-vasárnap 10 és 17 óra között – tudtuk meg Pethő Zsófitól.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Roadshow keretén belül évek óta járja nyaranta az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást gyermekek részére. Idén a Roadshow tizedik helyszíne a kapolcsi Művészetek Völgye rendezvény lesz.

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat olyan gyermekek számára biztosít térítésmentes komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást, akiknek fogászati kezelése valamely okból egyáltalán nem vagy csak nehezen, részlegesen megoldott. További cél a gyerekek fogápolási és száj-higiéniés felvilágosítása, szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a gyermekeknek a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól való félelmének leküzdése, játékos módon.

Az egyes rendezvényekhez kapcsolódó fogorvosi vizsgálaton a Szolgálat önkéntes fogorvosai szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a javasolt további kezelésre, beavatkozásra, ezzel is hozzájárulva a gyermekek egészségének megőrzéséhez. A szervezők minden évben arra törekednek, hogy minél több gyermek és szülő figyelmét hívják fel a helyes fogápolásra. A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank azt reméli, hogy idén is legalább annyi fogászati szűrést fognak végezni, mint a korábbi években. A Road-show helyszínein arcfestők, kézművesek és animátorok ingyenes szórakozást biztosítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Gyermekmentő fogorvosi buszában dolgozó orvosok tavaly összesen 4500 magyarországi és erdélyi gyermek fogát vizsgálták meg és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást. A szűrés eredményei alátámasztották, hogy milyen fontos a felvilágosítás, a megelőzés és a helyes fogápolás tanítása. Az fogorvosi busz idén részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján, ahol ez alkalommal elsősorban csíkszentdomokosi gyerekek fogazatát vizsgálták. A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb október 8-12-e között mennek Erdélybe a Szolgálat egészségügyi programja keretében.

Szóljon hozzá!