ZETApress

hírportál

Kapu Európára

A Kézenfogva Alapítvány ? mely részt vett a novemberi sportarénabeli koncert megszervezésében is ? rendezi meg a Kapu Európára című, 11 nemzetközi partner ország részvételével zajló szakmai konferenciáját a Fortuna Szálloda- és Étteremhajó Szirén termében, a Szent István parknál, az Alsó rakparton. Az üdvözléseken mi is ott lehettünk.

Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Görögország, Lengyelország, Románia, Macedónia, Moldova, Szerbia, Szlovénia mellett hazánk szociális szakemberei vesznek részt ezen a szakmai fórumon. A két napos találkozó célja, hogy a résztvevők közösen dolgozzanak ki olyan innovatív program-ötleteket, amelyek javíthatják az országukban élő fogyatékos emberek helyzetét, képzési és foglalkoztatási körülményeit.

A szakmai workshop egyik célja, hogy a képzés és foglalkoztatás terén eddig megvalósított legjobb európai gyakorlatok közül néhányat megismerjenek a résztvevők, majd saját eddigi tudásuk és tapasztalataik felhasználásával hiánypótló programterveket dolgozzanak ki. Ennek megvalósítására nemzetközi partnerségekben vállalkozhatnak, illetve az Európai Uniótól pályázati támogatást is kérhetnek.

A program azért tekinthető újdonságnak a hazai szolgáltató szférában, mert kevés az olyan szakmai fórum, ahol ennyi különböző ország szakembere közösen dolgozik azon, hogy milyen új programokkal, tervekkel javíthatják az országukban élő fogyatékos emberek képzését és foglalkoztatását. A workshop munkanyelve angol. A programról ? mely a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósul meg ? részletes információ az alapítvány honlapján található.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szemben az árral

Szóljon hozzá!