ZETApress

hírportál

Eleven Team Zuglóban

A valaha hiperaktív gyermekek ma problémákkal küzdő felnőttek lehetnek, akik netán már gyermekük karácsonyára készülnek. Tíz hiperaktív gyermek közül 4-5 mögött hiperaktív személyiségjegyű szülő áll ? tudtuk meg Sajtószolgálatuktól.

Az elmúlt 2 évben SuliStart és SuliSiker programunkban 318, hiperaktív-figyelemzavaros tünetet mutató gyermeket vizsgálatunk. Tapasztalati adataink szerint a tünetet mutató gyermekek esetében tízből 4-5 gyermek szüleinél tapasztaltunk hasonló, hiperaktív személyiségjegyeket, impulzív temperamentumot. Vizsgálati adataink bizonyítják, hogy a hiperaktív szülők gyermekei fokozottan veszélyeztetettek iskoláskorban a tanulási részképesség problémákra, az alulteljesítésekre, pl. mozgáskoordinációjuk elmarad társaiktól, beszédértésük gyengébb, stb?

Okok a generációs problémákra

A hiperaktivitás a felnőttkorra is jelentős mértékben kihat. A legújabb vizsgálatok szerint a felnőtt populáció 3-6%-ánál jelentkezik, a hiperaktív gyermekeknek nagyjából a fele hiperaktív felnőtté válik. A felmérések szerint a hiperaktívak közel egynegyede felnőttkorukra súlyosabb élethelyzetbe is kerül. A hiperaktív tünet együttes egy ?három lábon álló szék?: fokozott tevékenység aktivitás, figyelmetlenség, impulzivitás jellemzi. Felnőtt korra az impulzivitás marad meg a legnagyobb mértékben. A gyermeket nevelő impulzív szülő kivárás- és késleltetés gyenge magatartása nem teszi lehetővé, hogy gyermeke fejlődésének minden ?lépcsőfoka? kellő ideig tartson: ráadja, megcsinálja helyette, felveszi, átteszi, megemeli, hirtelen döntéseket hoz, kiszámíthatatlan.

Megoldást kínálunk a megelőzésre

Az Eleven Team olyan szülői programot dolgozott ki és olyan speciális információk és megfigyelések birtokában van, melyet az elmúlt években, rendszerezett ismeret formájában tanácsadásokon alkalmaznak. Ezek az információk a hiperaktív személyiségjegyű, impulzív szülőknek a segítségére lehetnek abban, hogy saját gyermekeik nevelését tudatosabb szülőként valósítsák meg, a bizonyos életkori kockázatokat ismerve preventív folyamatokat építhessenek be a családjuk mindennapjaiba. Speciális kérdőívet dolgoztak ki, hogy segítsék az elbizonytalanodott szülőket, hogyan azonosítsák saját tüneteiket, erős- és gyenge pontjaikat a gyermeknevelésük terén.

Az Eleven Team

A szervezet a hiperaktivitásos, azaz figyelemhiányos állapot terén pontos, részletes és korszerű szakmai tudással bír, a viselkedés problémák, alkalmazkodási nehézségek szakértői, ismerik azokat a kockázati tényezőket, melyek megnehezítik a gyermekek és szüleik életét. Olyan módszereket, technikákat alkalmaznak, melyek kiszolgálják az eleven, pörgős gyermekek igényeit és segítenek a szüleiknek is a családi élethelyzetekben.

November 30-án, vasárnap, 10 órától ingyenes nyughatatlan felnőtt nap lesz az Eleven Team Tréningközpontban ? a XIV. kerületi Stefánia út 61-ben ?, ahol minden hiperaktivitásban érintett vagy érdeklődő szülő, nagyszülő díjtalanul vehet részt a programon, ahol prezentációval és tréninggel egybekötött, tájékoztatás, tanácsadás lesz felnőtteknek. A részletes program a szervezet honlapján az ?akciók-aktualitások? menüpontban érhetők el.

Az Eleven Team Alapítványról

Magyarországon az eleven, figyelmetlen gyermekek és családjuk élettere drasztikusan leszűkült. Ezért az Eleven Team Alapítvány célja a családok életminőségének, körülményeinek javítása, társadalmi integrációjuk segítése többek között különböző programok megvalósításával.

A szervezet szakemberei az Eleven Tudásháló nevű szakmai módszer kidolgozásával és alkalmazásával megtanítják a gyermekeket és környezetüket arra, hogyan tudják a figyelem nehézségeiket a mindennapokban uralni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni. Különböző tréningek és szabadidős programok során feltérképezik és továbbfejlesztik a gyermek ?sikerteljesítményeit?, mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre.

Az alapítvány szakemberei folyamatosan tájékoztatják a figyelemhiányos-hiperaktív gyermekek családjait azokról az egyéni és társadalmi folyamatokról, következményekről vagy eredményekről, amelyek segíthetik őket a mindennapokban.

Szóljon hozzá!