ZETApress

hírportál

Nyertek a páciensek

Doktor Bubó és páciensei nyerték a NUTRIKID Táplálkozási Olimpia első fordulóját. Eddig több mint 6500 kisdiák vett részt a Nestlé Hungária Kft. idei pályázatán. 458 általános iskola, 656 csapat, és több mint 6500 gyerek jelentkezett a NESTLÉ NUTRIKID OLIMPIÁRA. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szeptemberi nyertes mellett a helyes táplálkozást és egészséges életmódot oktató NUTRIKID program zsűrije kreatív különdíjast is választott.

A magyar általános iskolák egynegyedében aktívan használják az egészséges táplálkozás alapelveit ismertető NUTRIKID oktatócsomagot. A 2003-as indulás óta az idei pályázattal értünk el igazi rekordot: hatszor több csapat jelentkezett, mint az elmúlt években bármikor ? számolt be az óriási érdeklődésről Suhajda Krisztina, a Nestlé Hungária Kft. kommunikációs vezetője.

A Nutrikid program játékos formában hívja fel a kisdiákok figyelmét az egészséges életmód fontosságára. A program a gyerekek érdeklődésére, kreativitására alapoz, így csempészi be életükbe a kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveit ? árulta el Antal Emese a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

A 2008/2009-es tanévben szeptembertől januárig meghirdetett pályázatra jelentkező 10-12 éves kisdiákoknak öt hónapon keresztül a táplálkozási ismeretek egy-egy témakörével kapcsolatos feladatot kell megoldaniuk. A résztvevő csapatok egészséges életmódról szerzett ismereteikre és kreativitásukra támaszkodva pályázataikkal havonta nyerhetnek tárgyi ajándékokat, továbbá százezer forintos jutalomban részesülhetnek, amelyet osztálykirándulásra, sport- vagy tanszerekre fordíthatnak. Az utolsó, januári fordulót követően a zsűri választja majd ki a pályázat során legjobban teljesítő NUTRIKID OLIMPIAI BAJNOK ISKOLÁT, amely megtisztelő cím mellé 300 ezer forintos díj társul.

Szeptemberben a folyadékok témakörében a Debreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskolájának csapata végzett az élen. ?Dr. Bubó és 27 egészséges páciense? névre keresztelt 4. osztályos csapat idén csatlakozott a programhoz és délutánonként az iskolai védőnő segítségével ismerkedik a NUTRIKID gyerekekkel és a táplálkozás titkaival.

A gyerekek nagyon élvezik a tananyagot és szeretnek vetélkedni. Örülünk az első helyezésnek és arra bíztatom őket, hogy bátran induljanak a fődíjért is. Már komolyan készülnek a következő havi feladatokkal ? mondta Szarvas Márta a NUTRIKID Program koordinációjáért felelős pedagógus. A Debreceni Egyetem Gyakorló Általános Iskolája az egészségnevelés elkötelezett híve, a gyerekek hétköznapjaiba is próbálja becsempészni az egészséges táplálkozás alapelveit.

A NESTLÉ NUTRIKID OLIMPIÁRA beküldött rengeteg plakát, térben elkészített és személyesen behozott pályamunka a kisdiákok érdeklődéséről és kreativitásáról is tanúskodott. A NUTRIKID program zsűrije ezért döntött úgy, hogy a havi nyertes mellett, kreatív különdíjat is odaítél majd a legötletesebb pályaművekért. Az elbírálásnál különös figyelmet fordítottak arra, hogy ne a tanárok és segítők kreativitását, hanem valóban a gyerekek befektetett energiáját és munkáját értékeljék. A szeptemberi különdíjon, és az ezzel járó tárgyi nyereményeken a Mátraszentimrei Zakupszky László Általános Iskola 11 tanulója osztozik.

Az érdeklődő általános iskolák egész évben ismerkedhetnek az oktatóprogram anyagával a honlapjukon. Az interaktív felületen érdekes olvasmányok, a programhoz kapcsolódó A piramis titka című film és játékok várják a gyerekeket, továbbá külön menüpont szól a felnőtteknek. Novembertől májusig NUTRIKID ajándékokat és sportszereket is nyerhetnek az oldal látogatói.

A Nestlé

A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a folyamatos kutatómunkának és termékfejlesztésnek köszönhetően a legjobb minőségű élelmiszerek előállítására törekszik. Mindemellett az egészségnevelésben is úttörő szerepet vállal világszerte. Magyarországon a Nestlé Hungária Kft. különböző életmódprogramokkal járul hozzá a lakosság egészségtudatosabb életvezetésének kialakításához, a kiegyensúlyozott táplálkozás és helyes életmód népszerűsítéséhez.

A Nestlé Hungária Kft. a 10-12 éves korosztály számára kidolgozott NUTRIKID programot a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közreműködésével 2003-ban indította el. Az ingyenes programhoz bármely hazai általános iskola csatlakozhat. A termékreklámoktól mentes NUTRIKID programcsomag egy gyerekeknek szóló, játékos elemekben gazdag munkafüzetet, egy rajzfilmes videokazettát és a pedagógusok munkáját segítő tanári kézikönyvet tartalmaz.

A Nestlé a felnőtteknek is segítséget nyújt a kiegyensúlyozott életmód kialakításában. A Nestlé Életmód Központ célja a felnőtt magyar lakosság egészségi állapotának javítása. Az oldalukon megtalálható életmódprogram hiteles információkkal, neves szakértők személyre szabott tanácsaival, hasznos életvezetési tippekkel és közismert személyiségek vallomásaival segít a testi-lelki harmónia kialakításában.

Szóljon hozzá!