ZETApress

hírportál

Ki lesz az első magyar űrturista?

Kilövésre kész Szőke Kapitány JÓHAJÓ névre keresztelt jótékonysági űrhajója. A páratlan találmányra bármely földlakó licitálhat a Vatera.hu portálon november másodikáig. Az árverés egy hete folyik az online piactéren, rendkívüli népszerűségét mutatja, hogy eddig több mint 15 ezren voltak kíváncsiak, hetvenen pedig aktívan licitáltak a UPC-reklámokból ismert űrjárgányra, amelynek aktuális ára 116 ezer-ötszáz forint. A jótékonysági aukcióból befolyt összeget a UPC Magyarország, az általa már évek óta támogatott, Szent László Kórház gyermek csontvelő-transzplantációs részlegét segítő közhasznú alapítványnak ajánlja fel.

Számos jótékonysági aukciónak adunk otthont, legutóbb Vajda Attila aranyat érő kenulapátja talált gazdára online piacterünkön, a befolyt összeg szintén a beteg gyerekek megsegítését szolgálta. Regisztrált felhasználóink számára igazi élmény egy-egy egyedi darab megszerzése, de a jótékonyság is fontos szempont. Elkötelezett, karitatív közösség alakult ki nálunk, erre büszkék vagyunk ? árulta el Ajtony Csaba a Vatera.hu marketingigazgatója.

A jótékonysági kezdeményezés több vaterázó személyes felajánlásával is kiegészült. Sokan lelkesedtek a JÓHAJÓ akcióért, és szívesen áldoztak volna a nemes cél érdekében, de saját elmondásuk szerint nem tudtak volna hol parkolni az űrjárgánnyal. Egyes felhasználók, egyéni adományokkal segítették a Szent László Őssejt Alapítványt. Egy rendkívül lelkes licitáló pedig a JÓHAJÓ fotójával ellátott pólókat bocsátott árverésre, a befolyt összeget szintén az Alapítványnak ajánlotta fel. Természetesen a karitatív akciókból a Vatera.hu is kiveszi a részét. A tranzakcióból származó jutalék összegét az aukció kedvezményezettjének ajánlja fel.

Szóljon hozzá!