ZETApress

hírportál

A csend mögötti erő

Braco ? A csend mögötti erőNehezen kapaszkodik a zsúfolt 22-es busz felfelé a Budakeszi úton. Az utasok ? férfiak, nők vegyesen ? kezében egy-egy szál virág. A Pálos utcába, az Európai Kongresszusi Központba igyekeznek. Gyógyulni vágynak. A zágrábi Bracotól várnak ehhez pozitív energiát. Az út mentén a Moszkva tértől a célig jelzőtáblák segítik az autóval érkezőket.

A virágokat le kell adni a bejáratnál. Ez még kevés a belépéshez, meg kell venni a sorszámozott jegyet is. Óránként, ötszázasával lesznek majd beengedve a hatalmas terembe, ahol Braco némán néz majd hosszú percekig a szemekbe.

Amíg várakozunk, megvásárolhatjuk Drago Plecko: Braco ? A csend mögötti erő című könyvét. A sajtótájékoztatón a szerzőtől megtudjuk, hogy már elkészült horvátul a második kötet is. Amíg a most bemutatott első a laikusokhoz szól, addig a másodikban tudományosan igyekszik megmagyarázni a csendes gyógyító titkát. A Pilis Print Kiadó képviselője azt is elmondja, hogy az első kötet ötezer példányban jelent meg. Már tárgyalnak a második lefordításáról, s jövő februárra szeretnék azt is elkészíteni.

A 2001-2500. sorszámok közötti csoporttal megyünk be röviddel 12 után. (Az első csoport már 8-kor bement, így ez már az ötödik.) A biztonsági őrök zárt csoportba állítják az embereket a terem közepén. A nehezen mozgóknak széket visznek, néhányat rokonaik kerekes széken tolnak. Többeknél hozzátartozóik képe van. Ők nem maguknak, hanem szeretteiknek kérik a gyógyulást. Nem kell a személyes jelenlét a hatáshoz, a holografikus univerzumkép alapján az energia a távolban lévőknek is átadható.

Amíg Bracora várunk, hatperces DVD-t látunk a teremben. A két évvel ezelőtti felvétel megy a 39. születésnapjáról, ahol sokan köszöntötték. Ezt is mellékelik a könyvhöz, amit szinte mindenki megvesz. A folyosón is sokan várakoznak, így az ötezer példány talán kevésnek is bizonyul estig. Braco közben segítőivel megüzeni, hogy a tervezett este 6 órai zárás helyett addig marad, míg mindenki be nem jut hozzá. Most van először nálunk, legközelebb februárban jön el.

Végre ő is megérkezik. Nem szól, csak néz ránk, s nekünk is a szemébe kell néznünk. Segítői szerint mindannyiunknak látja a szemét. Igaz, ezt már korábban elmondták, hisz benn-léte alatt pisszenés sem hallik. Mindenki igyekszik magába fogadni a csend mögötti erőt, mindenki a legtöbbet szeretné felhasználni belőle. A mobilokat is időben kikapcsoltatták, s fotók sem készíthetők.

A gyógyító pár perc múlva kimegy, mi még egy kicsit maradunk. A moderátor megkérdezi, kinek múlt el a fájdalma? Egy hölgy jelentkezik. Elmondja, hogy asztmás és a torkában érzett meg valamit. Többen is bólogatnak, de hangosan mások nem akarnak megszólalni. Megtudjuk még, hogy november 23-ára, Braco 41. születésnapjára egynapos zágrábi utat szerveznek, ahol a boldog emberek ezreivel találkozhatnak a résztvevők.

Mielőtt az utcára lépnénk, mindenki egy szál virágot kap. Érkezésünkkor adtunk, távozásunkkor kaptunk szeretetet. Hazafelé a zsúfolt 22-es busz a Moszkva térig virágos jókedvű emberekkel van tele. Nincs idegesség, nyugalom árad az arcokról.

Szóljon hozzá!