ZETApress

hírportál

SPAR Vital a Marriottban

A SPAR Vital, a SPAR egy új, egészséges termékcsaládja. Az egyedi termékcsoport kifejlesztése a cég egészségtudatos táplálkozást előtérbe állító kereskedelmi tevékenységének fontos állomása. Az új termékcsalád hatékony segítséget nyújthat a magyar társadalom aktuális táplálkozási problémáinak megoldásában, táplálkozási szükségleteinek kielégítésében. A termékfejlesztés koncepcióját a SPAR tudományos alapokra helyezte, minden termék orvosok és táplálkozási szakemberek együttműködésével került bevizsgálásra.

A SPAR Vital innovatív csomagolási koncepciója a vásárlók számára hasznos plusz információkat hordoz: optimális tájékoztatást, segítséget a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz ? tudtuk meg a Hotel marriottbeli sajtótájékoztatón. Az egészséges táplálkozás hazánkban is egyre inkább kezd a közbeszéd részévé válni. A SPAR, mint Magyarország vezető élelmiszerkereskedelmi vállalata időben felismerte ennek jelentőségét, így az egészségtudatosság témakörének képviseletében is élenjár.

Tele vitalitással ? élvezetes és kiegyensúlyozott táplálkozás

Fogyasztóbarát szolgáltatásai részeként, kiemelt kérdésként kezeli az egészséges táplálkozás népszerűsítését, a vásárlók tájékoztatását. Ennek érdekében a SPAR dietetikus szakértőt foglalkoztat Veresné Bálint Márta személyében, akinek termékválasztást és egészségesebb étkezést segítő praktikus tanácsaival rendszeresen találkozhatnak a vásárlók a szórólapokban. Ezzel a különleges szolgáltatással a SPAR a vásárlás megkönnyítéséhez, az étkezés élvezetesebbé tételéhez, és mindezek által vásárlói jobb közérzetéhez szeretne hozzájárulni.

Első körben 27 egyedi SPAR Vital termék kerül bevezetésre kizárólag a SPAR, INTERSPAR és Kaiser?s üzletekben ? a termékpaletta a teljes kiőrlésű kenyértől a hüvelyeseken át a szójaitalokig terjed. A SPAR Vital szortiment az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább bővül.

Különleges tápanyag-összetétel és ellenőrzött receptúrák

A SPAR Vital termékek hagyományos módon előállított élelmiszerek, melyek az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz nyújtanak fontos segítséget, miközben megfelelnek a modern életstílus által támasztott követelményeknek is. A reformélelmiszerek mezőnyéből különleges tápérték tulajdonságaikkal és orvosilag ellenőrzött receptúrájukkal tűnnek ki. A SPAR Vital termékekben több van azokból a tápanyagokból, amelyekből a magyarok túl keveset fogyasztanak.

Másfelől a termékek kevesebb zsírt, cukrot és sót tartalmaznak ? vagyis olyan tápanyagokat, amelyek a hagyományos, megszokott magyar étkezésben túl nagy szerepet játszanak. A táplálkozásra vonatkozó felmérések azt mutatják, hogy a magyar lakosság túl kevés telítetlen zsírsavat, túl kevés ballasztanyagot és kalciumot, valamint túl kevés B-vitamint fogyaszt. Ellenben túlzott fogyasztásjellemző az állati eredetű zsírokból, sóból és cukorból. A SPAR Vital szortiment kialakítása erre a felismerésre fókuszál. Az egyensúly megteremtése a táplálkozásban a legjobb út a hosszú, minőségi élethez.

Hüvelyesek, hal, zöldség, gyümölcs

A SPAR Vital termékcsaládban kiemelt szerep jut a hüvelyeseknek. A táplálkozási szakértők szívesen illetik e zöldségféléket a ?húsok a zöldségek között? elnevezéssel ? minden bizonnyal azért, mert értékes fehérjéket, ballasztanyagokat, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A halaknak, a zöldségeknek és a gyümölcsöknek is fontos szerep jut az egyedi termékekpaletta kialakításában. A SPAR Vital termékek nem csak táplálkozási szempontból értékes élelmiszerek. A könnyebb eligazodást szolgálja, hogy a csomagolásokon olyan táplálkozással kapcsolatos információk találhatóak, amelyek segítenek a kiegyensúlyozott táplálkozást a hétköznapokban megvalósítani.

Innovatív csomagolási koncepció

A SPAR Vital innovatív, feltűnő színeket alkalmazó csomagolási koncepciójával kitűnik az üzletben található egyéb termékek közül. A könnyen érthető táplálkozási információk gyors áttekintést adnak az élelmiszerek egészséggel kapcsolatos előnyeiről. A csomagolás első oldalán egyszerűen, érthetően kerülnek bemutatásra a tápértékre vonatkozó információk: a legfontosabb tápanyagok mennyisége (zsír, cukor, só, kalória), adagonként megadva.

Biztos és sérthetetlen: a dietetológus pecsét

Csak az összetevők és a receptúrák beható vizsgálata után kapják meg a termékek a dietológus pecsétet, a salzburgi Paracelsus Orvostudományi Magánegyetem vezető dietetikusának, Maria Anna Benedikt-nek az ajánlása alapján. A SPAR Vital termékek csomagolásán aláírása garantálja a termékek hozzáadott értékét és magas minőségét.

Szóljon hozzá!