ZETApress

hírportál

Nincs melamin a Nestlé-ben

Egy rutinszerű, termékbevezetés előtti, a Nestlé Hungária által kezdeményezett önellenőrzés során a felkért magyar laboratórium kis mennyiségű melamint talált a thaiföldi gyártású Coffee Mate termék egy kiszerelésében, ezért a termék teljes mennyiségét a Nestlé és a hatóságok zárolták. A Coffee Mate még nem került bevezetésre Magyarországon. A termék többi kiszerelésében nem találtak melamint, ezek zárlatát a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága október 6-án feloldotta ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A Nestlé értetlenül áll a magyar laboratórium eredménye előtt, ugyanis három, egymástól független külföldi laboratóriumban újra bevizsgáltatta a terméket, melynek eredménye nem mutatott ki melamint a kérdéses, még zárolt termékben sem. A Nestlé kapcsolatba lép a hatóságokkal annak érdekében, hogy az ügy tisztázódjon.

A Nestlé Hungária Kft. bizonyos abban, hogy termékei nem tartalmaznak melaminnal hamisított tejet és valamennyi terméke biztonságosan fogyasztható. Általánosságban elmondható, hogy a melamin az élelmiszerláncban minimális mennyiségben mindenhol megtalálható anyag, mely ilyen alacsony mennyiségben nem jelent veszélyt a fogyasztókra. A termékei minősége és biztonságossága a Nestlé számára elsődleges fontosságú.

Szóljon hozzá!