ZETApress

hírportál

Cukorbetegség ? árnyékok nélkül

A Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége a nemzetközi Inspired by Diabetes kampány keretében fotópályázatot hirdet Diabétesz Ihlette címmel. A pályázat célja, hogy egyedi formában mutassa be a cukorbetegséget, továbbá felhívja a figyelmet a cukorbetegség felismerésének és megfelelő kezelésének fontosságára. A programra külön kategóriában amatőr fotósok és hivatásos fotóművészek, fotóriporterek egyaránt jelentkezhetnek, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Az Inspired by Diabetes kampány a Nemzetközi Diabétesz Társaság (International Diabetes Federation (IDF), a Nemzetközi Gyermek- és Felnőttkori Diabetes Társaság (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD) és az Eli Lilly and Company közös kezdeményezése. A kampány során világszerte arra bíztatják a cukorbetegeket, családtagjaikat, valamint a betegség kezelését segítő orvosokat, ápolókat, hogy a művészet erejét felhasználva mutassák be, milyen az élet cukorbetegen, egyúttal ráirányítsák a figyelmet a megfelelő megelőzés, kezelés fontosságára.

Diabétesz Ihlette fotópályázat

A fotópályázatra minden olyan alkotást várnak a szervezők, amelyet a Diabétesz Ihletett, így formai és tematikai megkötés nélkül a résztvevők kreativitására és egyedi látásmódjára bízzák, hogyan mutatják be, milyen cukorbetegséggel élni. A pályázat két kategóriában zajlik: amatőr fotósok illetve hivatásos fotóművészek, fotóriporterek alkotásai. Kérjük, a pályázatban jelölje meg, melyik kategóriában kíván indulni. A szervező fenntartják a jogot magának, hogy az egyértelműen hivatásos fotósoktól érkező pályázatokat a megjelölt kategóriától függetlenül a hivatásos fotóművészek, fotóriporterek kategóriába sorolja.

Pályázni digitálisan készített fotókkal és papírképekkel egyaránt lehet. A pályaműveket a VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Irodába, a 1136 Budapest, Pannónia u. 4. címre várják, a borítékra írják rá Diabétesz Ihlette. Elektronikus úton erre a címre várják a pályaműveket. További információk ugyanitt, vagy a (06-1) 270-2822-es és a (06-1) 350-6951-es telefonszámon kérhetők.

A pályázatok elküldésének határideje október 30-a, 24 óra. A nevezési határidő után postára adott vagy e-mailen küldött nevezések érvénytelenek. A pályázatok elbírálására várhatóan november 6-ig kerül sor, a győzteseket november 15-én, a Cukorbetegség Világnapjának budapesti rendezvényén hirdetik ki, egyúttal a tíz legjobb alkotásból kiállítást szerveznek. Az eredményről november 30-ig minden pályázót értesítenek. A pályamunkák elbírálásáról civil zsűri gondoskodik, amelynek tagjai a szakma jeles képviselőiből, a MACOSZ képviselőjéből, illetve az általuk felkért szakemberekből állnak.

A pályázatra benyújtott, kategóriánkénti legjobb három mű alkotóját díjazzuk. Az első helyezett százezer forint díjazásban részesül. A második és harmadik helyezett egy-egy negyvenezer forint értékű digitális fényképezőgépet, illetve fotóeszköz vásárlási utalványt kap jutalmul. A döntőbe került pályaműveket ünnepélyes díjkiosztó keretében mutatják be, amelynek pontos időpontjáról és a kiállítás helyéről később tájékoztatja a szervező a résztvevőket.

Szóljon hozzá!