ZETApress

hírportál

Félmillió a gyerekeknek

Egy kis jókedvet és vidámságot csempésztek a Tűzoltó utcai II. Számú Gyermekklinika kis betegeinek életébe a tv2 sztárjai: Demcsák Zsuzsa, Németh Lajos és Dudás Ádám azért érkeztek, hogy átadjanak egy nagyobb összeget, amelyet egy svájci versenyen nyertek ? tudatta a Sajtószoba.

Néhány héttel ezelőtt Svájcban járt a tv2 csapata: Demcsák Zsuzsa, Dudás Ádám és Németh Lajos. A képernyősök a BMW X3 Games nemzetközi versenyen vettek részt, ahol tisztesen helyt álltak, és teljesítették az embert próbáló feladatokat ? többek között a hegyi kerékpározást, a síelést vagy a futást. Az ott szerzett pontjaik alapján pedig a BMW Magyarország félmillió forintot ajánlott fel a Tűzoltó utcai II. Számú Gyermekklinika kis betegeinek, amelyet tegnap végül maguk a sztárok vittek el a kórházba.

Nagyon súlyos beteg gyerekek is vannak ezen a klinikán, és nagy szükségük van a vidámságra. Az általunk nyert összeget arra fordítják, hogy felújítsák és tovább fejlesszék a játszószobájukat. A gyógyulásukhoz kell, hogy jól érezzék magukat, vidámak legyenek, és a sok játék segít nekik ebben ? mesélte meghatottan a Mokka műsorvezetője, aki maga is két gyermek édesanyja.

A hat sportágból álló nemzetközi versenysorozatra 19 európai országból összesen tizenöt ezren jelentkeztek, és a háromfős csapatok sorsolás vagy kiválasztás útján véglegesedtek. A szerencsés ötvenkét egység három napon át küzdött a fődíjért Genfben és közeli franciaországi helyszíneken. Az abszolút győztes a civil versenyzők közül végül a magyar csapat lett.

Új szerepben Várkonyi és Azurák

Várkonyi Andrea és Azurák Csaba új szakmát választottak ? persze csak pár órára. A Tények sikerpárosa pilótaként is helyt állt, igaz, egyelőre csak a földön, protokoll feladatokban próbálta ki magát. A Tények minden este fél 7-kor a tv2 képernyőjén látható.

Különleges, háromdimenziós óriásplakátról mosolyognak a Tények híradósai a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre érkezőkre és onnan távozókra. A 70 négyzetméteres reklámeszköz elkészültének napján különleges meglepetéssel szolgált a páros az egyik londoni járat utasainak. Percekre ugyan, de átvették a hatalmat a gép fölött, a kapitány, valamint a tv2 nevében ők köszöntötték az utasokat a pilótafülkéből.

Azt mondtuk az utasoknak, amit ilyenkor a kapitány szokott: kellemes utazást kívántunk, megköszöntük, hogy ezt a gépet és minket választottak, elárultuk, milyen idő várja őket a célállomáson. Meglepődtek, de nagyon örültek nekünk az utasok ? mondta Csaba.

Az utasok körében osztatlan sikert aratott repülős kaland után, Andrea és Csaba útja egyenesen a gigantikus plakáthoz vezetett. ? Picit furcsa érzés ekkorában látni magam, hiszen ez hatalmas! Hihetetlenül jól néz ki, nagyon örülök, hogy mi ketten kívánhatunk jó utat a távozóknak, és mi köszönthetjük a Budapestre érkezőket ? mondta Andrea.

Szóljon hozzá!