ZETApress

hírportál

Egyszervolt Budán Egészségfesztivál

A kultúra és az egészséges életmód egész napos családi ünnepe lesz szombaton a Millenáris Parkban. Egyszervolt Budán Fesztivál kezdődik immár ötödször! Az Egyszervolt portál kiköltözik az Internetről a zöld gyepre.

A hagyományosan ingyenes rendezvény idén az egészséges életmód jegyében zajlik, így az Egyszervolt Rét lakói ezúttal magukkal hozzák a Fitt családot is, akik egy új honlap házigazdái. Az aktív pihenésről, mókáról, kacagásról a Nagyszínpad és a Zöld színpad előadói gondoskodnak, a koncerteken pedig kiválóan gyakorolható az aktív testmozgás is. Két ficánkolás, avagy rekeszizom gyakorlat között nyerni.

Okulni és játszani hív a pontvadászat, melynek állomásai a rendezvénnyel egy időben elinduló Fittcsalád honlap menüpontjait keltik életre. A feladatok teljesítése közben gyakorlati információkat, egészségük megőrzéséhez is hasznos tanácsokat kapnak a gyerekek és szüleik. A játék főnyereménye egy családi hétvége az alsópáhoki Kolping Hotel gyerekparadicsomában.

Az egészségfesztivál szervezői ? az Egyszervolt a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) ? a rendezvénnyel, és az új honlappal, segíteni szeretnének a családoknak, a szülőknek, hogy gyermekeiknek már egészen kicsi korukban megtaníthassák, mennyire fontos egészségünk megőrzése, a rendszeres, aktív testmozgás, az egészséges táplálkozás. És eközben talán mi, felnőttek is változtathatunk rossz beidegződéseinken, a túlzott kalóriafogyasztáson, a kevés mozgáson, lustálkodáson.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az Egészségfesztivállal párhuzamosan, szombaton 10 órától tartja V. Szakmai Napját Meséktől a tudományig címmel a Jövő Házában. Bővebb információ a fesztiválról és a szakmai napról itt található.

A szövetség (MDOSZ) 1991-ben alakult meg. 1998 óta kiemelkedően közhasznú szervezetként működik. 1994 óta tagja az Európai Dietetikusok Szövetségének, az EFAD-nak (European Federation of the Associations of Dietitians). Az MDOSZ tagjai főiskolát végzett táplálkozási szakemberek (dietetikusok), akik ma már nem csak az egészségügy különböző területein dolgoznak, hanem jelentős létszámban az élelmiszeripari vállalatok munkáját is segítik. Az MDOSZ olyan programok kidolgozásában és megszervezésében vesz részt, amelyeknek célja a fogyasztók tájékoztatása, illetve az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakítása pozitív befolyásolás útján.

Céljaik: A lakosság egészségi állapotának megőrzése, az egészséges táplálkozási szokások kialakítása és népszerűsítése a lakosság körében és a táplálkozással összefüggő betegségek dietoterápiás vonatkozásainak széleskörű megismertetése, elfogadtatása és bevezetése.

Szóljon hozzá!