ZETApress

hírportál

Szurkálás a Duna Plázánál

Szúró szűrőkamion érkezett a Magyar Hypertonia Társaság szervezésében A Duna Pláza elé ma délelőtt, az idei Hipertónia Világnapon A szűrőnap szúrónap volt, hiszen a vérnyomás, testtömeg- és magasságmérés mellett vért is vettek a kamionban a páciensektől.

A Társaság kezdeményezésében a Világnap részeként egész napos ingyenes szív- és érrendszeri szűrővizsgálatokon, valamint életmód- és mozgástanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők. Az eseményen kiemelt hangsúlyt fektettek a magas-vérnyomásbetegség megelőzésére, kiemelve az otthoni vérnyomásmérés, valamint a megfelelő orvos-beteg együttműködés jelentőségét.

Az eseményt megnyitó sajtótájékoztatón Prof. Dr. Kiss István, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke és Dr. habil Járai Zoltán, a Magyar Hypertonia Társaság főtitkára arról beszélt, hogy a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán egyéves továbbképzést terveznek a hipertónia kezeléséről az orvosoknak és ápolóknak egyaránt. Ez fizetős lesz, de csak a doktoroknak. A szakdolgozók tandíját és vizsgadíját megpróbálják különböző alapítványi pénzekből fedezni, cserébe viszont a végzős szakasszisztensek sem kapnak majd a többlettudásért magasabb fizetést.

Szóljon hozzá!