ZETApress

hírportál

Fitség Túró Rudikkal

Kellogg?s ? Bahlsen Fitbalance Aréna, Egészség és Fitness Fesztivál & Expo 2011. lesz május 8-án, jövő vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában ? tudta meg a minap a fotókat készítő Lantai József, de soraival nem akartuk megzavarni az ünnepi áhítatot. Rögtön megértik, miért.

Sajnos nem csak újságírók voltak a nagyszerdai sajtótájékoztatón, hanem a megszokott siserehad is megjelent a Hotel Arénában, régebbi nevén Stadion Hotelben. A kötött program kellemes hangulatú eszmecserékkel, beszélgetéssel fejeződött be. A sztárok egészségét felmérték, sporteszközökön mutatták be képességeiket ? miként az egyik képen egy Rippel kunszt látható. Fotósok, újságírók, tévések serényen dolgoztak, mindenki vidám volt, jó hangulat alakult ki. Gond csak akkor lett, amikor a szervezők felhívták a figyelmünket arra, hogy a másik teremben szendvicsek és italok, kávék és Túró Rudik állnak mindnyájunk rendelkezésére.

Sajnos már csak álltak, mert mire a tájékoztatót végigdolgozó meghívott sajtósok és vendégek kimentek, addigra a hívatlan ?külsős falka? ? mint például a nem létező TV 6 és Rádió 4 jeles képviselői mikrofon és kamera nélkül, sőt volt egy kínai hírügynökségtől is valaki ? mindent befalt és letarolta az asztalokat. Két lábon, táskákba pottyanva indultak útnak a Túró Rudik azokkal, akiket be sem volna szabad engedni!

Ez még hagyján, hiszen az utóbbi időben rendszeresen hozzászoktunk ehhez az újfajta sporthoz, a vegyes-csapatos ebédre/fogadásra futáshoz, de kellemetlen volt, hogy a sajtóanyag is elfogyott, bár a mellékhelyiségben elszórva felfedeztem néhány példányt. (Megenni nem lehet, másra meg kemény.) A tájékoztató elején a szervezők megemlítették, hogy ?nocsak, kinőttük a termet, olyan sokan vagyunk, jövőre nagyobb helyen kellene megtartanunk a sajtót!? Nos, nem a nagyobb hely a megoldás, hanem a keményen betartandó regisztrációt kellene ismét divatba hozni, úgy ahogy József Attila is megírta: Dolgozni csak pontosan szépen?

Ennyi dohogás után most már térjünk az eseményre, hiszen mi ezért, s nem a jóllakásért mentünk: A FitBalance Magyarország egyik vezető fitnesz, wellness, valamint az egészséges életmód kedvelőinek egynapos egészség és mozgás fesztiválja, amely 2006 óta évről ? évre növekvő sikerrel és látogatótáborral hagyományosan évente kétszer kerül megrendezésre.

2006-ban a Stefánia Palotában volt az első aerobik rendezvény kb. 130 résztvevővel, azóta esetenként több ezer ember vesz részt a FitBalance-on. 2006-óta immár 12 (!) FitBalance eseményen vagyunk túl, amelyeken nagy örömünkre több tízezer résztvevőt sikerült megmozgatnunk! Mi sem igazolja ezt jobban, hogy már harmadik alkalommal a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a rendezvénynek ? mondták el a szervezők.

Az eseményen hét színpad, a legnevesebb prezentőrek (30 oktató), fitness, pilates, yoga, bodyART, step terem, R-Med Functional Training Corner, Power Plate Stage, Zumba, Kangoo, BioPont Fitt Expo, Brutal Kis Challange, egészségügyi szűrések, stb, valamint, 140 Spinnner? várja a sportolni vágyó érdeklődőket! Idén rekordszámú kiállítóval indulnak ? megközelítik a kilencvent ? és remélik, hogy a nézőszám is rekord lesz.

Nagy hangsúlyt fektetnek az új mozgásformák bemutatására, újdonság a Kangoo, ami ugyan már régóta jelen levő és népszerű sportforma, de most került először hivatalosan a programba. Magyarországot is elérte egy világméretű őrület és ez a zumba. Érdekesség, hogy a Fitbalance Aréna ad otthont az első hivatalos zumba dalhoz készült videóklip forgatásnak, amiben természetesen minden jelenlévő részt vehet!

Ahogy az elmúlt években is, idén ismét több hazai híresség csatlakozott a Sztárok az egészségért programunkhoz: Csonka András, Dombóvári Vanda, Sütő Enikő, Valkó Eszter, Kustánczi Lia, Katus Attila, Sári Évi, Kucsera Gábor, Varga Viktor és Nagy Adri. A sajtótájékoztató teljes mértékben interaktív volt. Többféle sporteszközt kipróbálhattak a helyszínen a sztárok és egy teljes körű egészségszűrésen is részt vehettek, ahol megtudták, mennyire egészségesek is valójában!

A rendezvény különlegessége, hogy a szakmai programokon túl, a FitBalance folyamatosan arra törekszik, hogy az aerobik és fitness órák mellett olyan programokat kínáljon a látogatóknak, amelyek szorosan kapcsolódnak az egészséges életmódhoz és valóban gyakorlati tanácsokkal, prevenciós tevékenységekkel és szűrőprogramokkal várják az érdeklődőket. A Főnix Med Egészségügyi szűrések keretében közel 20 féle szűrővizsgálat látogatására lesz lehetőség. Újdonság, hogy Béres Alexandrát, valamint Katus Attilát, nem az óratartó prezentőrek között találjuk. Most első ízben lehetősége van minden résztvevőnek, hogy a rendezvényen, személyes konzultáción vegyen részt a két sztár edzővel!

Először csatlakozik be az esemény programjába szervesen a fitness, mint versenysport. Ezúttal a hivatalos IFBB Testépítő és Fitness Magyar Kupa is részét képezi a programoknak, ami egy különleges színfoltja lesz a tavaszi eseménynek. A FitBalance sikerét nem csak az egészséges életmódot övező egyre növekvő érdeklődésnek, hanem a kiváló szakmai gárdának, vezetőségnek köszönheti, akik tapasztalatukkal és szakértelmükkel szavatolják a rendezvény magas színvonalát.

Természetesen minden idekattintva regisztrált résztvevő számára biztosítják az ajándékcsomagot a korlátlan ásványvízfogyasztást, valamint a kétféle ebédet, amit a 2990 forintos belépő ára tartalmaz. Frissességedről a Pearl Natural Kft. és Vivien ásványvíz gondoskodik! 1500 forintos ?sétáló jegy? is lesz, mely csak a helyszínen váltható meg.

Bővebb információk idekattintva olvashatók. A szervezők közös célja, hogy minél több ember, minél többször és minél aktívabban végezzen valami olyan tevékenységet, amivel az egészségét előrébb viszi és fejleszti. Találkozzunk a standokon! Sütő Enikő ? aki szerelmes a zumbába ? frappáns szavaival zárnám soraimat: ? Nemcsak fiataloknak szól ez a rendezvény. A sport az egyfajta életérzés is.

Szóljon hozzá!