ZETApress

hírportál

Hasznos az egyetem Szegednek

Közvélemény-kutatást végzett a Szegedi Tudományegyetem a Szociológia Tanszék irányításával, melynek során 2700 felnőttkorú, állandó szegedi lakcímmel rendelkező lakost kérdeztek meg egyebek között az SZTE működésének hasznosságáról és megítéléséről. A felmérés reprezentatív volt, és a megkérdezettek több mint kétharmadának nincs közvetlen jogviszonya az egyetemmel ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A felmérésből kiderül, hogy a szegedieknek szinte egyöntetűen az a véleménye, hogy az egyetem működése nagyon hasznos, vagy legalábbis hasznos a város számára. A megkérdezettek 70 és félszázaléka szerint nagyon hasznos, 27 és félszázalékuk szerint hasznos Szeged városának az SZTE. Az egyetem hírnevének megítélése a szegediek körében szintén jónak mondható. A válaszadók döntő többsége, 83,7 százaléka jónak, vagy sokkal jobbnak látja az SZTE hírnevét a többi hasonló hazai felsőoktatási intézményéhez képest.

Az SZTE bachelor és master szakjaira, valamint felsőfokú szakképzéseire pótfelvételi keretében még lehet jelentkezni. Információk az egyetem és a karok honlapjain találhatók, a jelentkezési lapokat augusztus 13-ig lehet benyújtani.

Szóljon hozzá!