ZETApress

hírportál

Novartis frigy a Lonza-val

Biológiai portfoliójának gyorsabb bővítése érdekében a Novartis stratégiai partneri együttműködést alakít ki a Lonza-val. A partneri szövetség lehetővé teszi a Novartis számára, hogy gyors ütemben bővítse a teljes fejlesztési portfoliójának mintegy negyedét kitevő biológiai portfolió alapjául szolgáló fejlesztést és gyártást. A Novartis erőteljes kutatási-fejlesztési képességeinek a Lonza folyamatfejlesztési és gyártási vezető pozíciójával való összekapcsolása ideális hosszú távú partneri együttműködést jelent.

A Novartis július 11-én bejelentette, hogy egyedülálló és rugalmas, hosszú távú partneri együttműködést indít a Lonza-val, a biotechnológiai folyamatfejlesztés és gyártás világvezető cégével. Az együttműködéssel az egyre erősödő Novartis biológiai portfolió egy része számára kívánják gyors ütemben bővíteni a technikai fejlesztést és klinikai gyártást.

A biotechnológia stratégiai szempontból kiemelt terület a Novartis számára. Kiterjedt kutatási és fejlesztési tevékenységeinek köszönhetően az elmúlt néhány év során ugrásszerűen emelkedett a biológiai gyógyszervegyületek száma, és ezek ma a Novartis fejlesztési portfoliójának mintegy negyedét képviselik. A Novartis Biologics részleg célja, hogy tovább bővítse a biológiai portfoliót.

A Novartis erőteljes kutatási-fejlesztési képességei a Lonza folyamatfejlesztési és gyártási vezető pozíciójával összekapcsolva ideális platformot jelentenek az innovatív biológiai gyógyszerek gyors kifejlesztéséhez és gyártásához. Ezek közé tartoznak többek között a monoklonális antitestek a különféle betegségekben ? például reumatikus ízületi gyulladás, daganatos betegségek, asztma, gerincvelő-sérülés ? szenvedő betegek kezeléséhez.

A Lonza-val való partneri szövetség keretében minden egyes projektre külön fejlesztési megállapodás vonatkozik majd. Valamely vegyület sikeres kifejlesztését követően a Novartis-nak lehetősége van úgy dönteni, hogy cégen belül folytatja a kereskedelmi célú gyártást. A megállapodás rövid távon gondoskodik a technikai fejlesztéshez szükséges kiegészítő forrásokról, és rugalmasan felhasználható többlet-gyártókapacitást biztosít a Novartis számára.

A Novartis jelenleg hat bio-gyógyszerészeti gyártóüzemmel rendelkezik Európában és az Amerikai Egyesült Államokban, és tervei szerint a közeljövőben egy új szingapúri telephellyel bővíti vállalaton belüli gyártókapacitásait. A bázeli székhelyű Lonza a gyógyszergyártó, egészségügyi és élettudományi ágazatok számára készülő kémiai és biológiai hatóanyagok világvezető gyártója és szállítója. Termékei és szolgáltatásai lefedik ügyfelei igényeinek teljes körét ? a kutatástól a végtermékek gyártásáig.

A Novartis-ról

A Novartis AG (NYSE:NVS) a világ egyik vezető vállalata a vényköteles és a nem vényköteles gyógyszerek gyártásában. A Novartis elkötelezett abban, hogy újabb és újabb gyógyszereket fedezzen fel és fejlesszen tovább a betegségek gyógyítására, az emberek életminőségének javítására, az egészség megőrzésére. A Novartis az egyetlen vállalat, amely vezető szerepet tölt be mind a generikus, mind az innovatív gyógyszerek piacán.

Gyógyszer-alapú portfóliónk megerősítésén folyamatosan dolgozunk, amely az alábbi négy stratégiai növekedést biztosító divíziót jelenti: a hatékony innovatív gyógyszerek, a kiváló minőségű és kedvező ár-érték aránnyal rendelkező generikus termékek, az oltóanyagok és a minőségi, biztonságos és könnyen elérhető vény nélkül kapható termékek. A 2007-es évben a Novartis csoport forgalma 38,1 milliárd dollár, nettó eredménye pedig 6,5 milliárd dollár volt. Kutatás-fejlesztésre az elmúlt évben mintegy 6,4 milliárd dollárt fordított. A svájci, bázeli székhelyű Novartis a világ 140 országában van jelen, és világszerte 98 ezer-kétszáz főt foglalkoztat.

Szóljon hozzá!