ZETApress

hírportál

Tanuljunk doppingul!

Egyszeri ajánlat a Doppingellenőrzési ismeretek elsajátítására. Az első tanfolyamon az Olimpiai és Paralimpiai válogatott keret sportolóinak tanfolyami részvételi díját, valamint a vizsgadíjat a Magyar Antidopping Csoport Kft. teljes egészében átvállalja, tudtuk meg a MACS-tól.

A magyar nyelvű képzés iskolarendszeren kívül történik, 14 éven felüli személyek vehetnek rajta részt. Tervezett képzési idő 2 nap, 15 óra. A minimális csoportlétszám: 50 fő, a maximális: 250 fő. Analitikából, dopping-egészségügyi ismeretekből, doppingellenőrzésből és -történelemből, valamint jogi ismeretekből egyesített írásbeli vizsgát kell tenni. Elméleti órák száma 12, a gyakorlati óráké pedig 3.

A képzésen a sportolókon kívül bárki érdeklődő részt vehet. A tanfolyam díja 22 ezer forint. Az első képzés időpontja: július 25-én 17.00-től 20.30-ig, július 26-án 09.00-től 19.00-ig. A képzés Budapesten történik, helye a jelentkezők létszámtól függ.

Érintett témakörök: tiltó lista, A és B minta analízisének folyamata, a sportolók jogai és kötelességei itthon és külföldön, a doppingellenőrzési eljárás pontos menete, híres dopping esetek, a doppingszerek egészségre való hatása, a fegyelmi tárgyalás, stb. A jelentkezési határidő: július 16. A képzésen résztvevők az előadások anyagát könyv formájában kézhez kapják. A hallgatókat a szombati napon büfé jellegű ebéden látják vendégül. Jelentkezni a honlapjukon található jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet. Cím: 1085. Budapest, József körút 8. Fax: 06/1-323-0129.

Az oklevelet csak a 15 órán megjelenő, és a vizsgát sikeresen teljesítő hallgatók kaphatják meg. Hiányzás, vagy mulasztás esetén a tanfolyam költségét a résztvevőnek kell kifizetnie. A képzésről további részleteket a 06-30/242-2141-es telefonszámon, illetve ezen a címen kaphatnak.

Szóljon hozzá!