ZETApress

hírportál

A Lilly Hungária remek munkahely

Miután a Világgazdaság és a Hewitt Associates tavalyi felmérésén a Lilly Hungária Kft. egyetlen gyógyszeripari vállalatként nyerte el a Legjobb munkahely cím használatának lehetőségét, bekerült a kelet-közép európai TOP 15-be is, derül ki a Hewitt Associates minap nyilvánosságra hozott kelet-közép-európai Legjobb Munkahely Felmérés 2007/2008-as eredményeiből. A régió 12 országában végzett kutatás során közel hatszáz vállalat mintegy 120 ezer munkavállalója és háromezer felsővezetője mondta el véleményét.

Miután a Lilly Hungária Kft. a 2007-es magyarországi megmérettetésen ? a gyógyszeripari vállalatok közül egyetlenként ? bekerült az év legjobb munkahelyei közé, ezúttal a regionális Legjobb Munkahely felmérés nagyvállalati kategóriájában ért el 11. helyezést. Ezáltal ? a már elnyert magyar elismerés mellett ? a Best Employer CEE büszke cím birtokosa is lett, ami az eredményeket közlő Wall Street Journal révén ezúttal nemzetközi hírnevet is szerez a vállalat HR törekvéseinek.

A felmérésben a kelet-közép európai régió hatszáz vállalata vett részt a következő 12 ország képviseletében: Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna. A részvétel feltételei a legalább ötvenfős alkalmazotti létszám és az adott ország piacán legalább kétéves működés voltak.

A felmérés során azok a vállalatok szerepeltek a legjobban, amelyek hosszú távon motiváló feladatokat és juttatásokat, jó munkakörülményeket és hatékony belső információáramlást tudnak ajánlani a kollégáknak. A Lilly esetében például a kiváló munkahelyi légkört, az őszinte, az emberek iránti tiszteleten alapuló kétirányú kommunikációt és a hosszú távú motiváló eszközök sorát értékelték nagyra a kollégák.

Ez a regionális elismerés nagyon megtisztelő a számunkra. Fontos visszajelzést ad arra, jó úton haladunk ahhoz, hogy a vállalat innovativitása a hatékony gyógyszerek kifejlesztése és az egészségmegőrzést támogató társadalmi célú programok mellett belső folyamatainkban is megnyilvánuljon. Ahogy a gyógyászatban, úgy emberi erőforrásunk kezelésében is folyamatosan új, hosszú távon is eredményes eszköztár létrehozásán dolgozunk, annak érdekében, hogy vállalatunk továbbra is vezető szerepet tölthessen be a hazai gyógyszerforgalmazók között ? mondta Dr. Páldi Tamás, a vállalat humán erőforrás igazgatója.

A vállalat munkaadóiért tett erőfeszítéseit már több ízben is elismerték, 2006-ban az Amerikai Kereskedelmi Kamara Egészséges Munkahely-díját, tavaly pedig szintén az Amerikai Kereskedelmi Kamara Egészséges Munkahely pályázatán a Legjobb gyakorlat kategóriát nyerte meg. A munkatársak egészsége mellett a környezet ?egészsége? is fontos szempont, így nem véletlen, hogy a LEAF (Lilly Environmentally Active Firm) programjáért a Lilly Hungária idén megkapta a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület zöld iroda tanúsítványát is.

Szóljon hozzá!