ZETApress

hírportál

Study Room Szegeden

Új, minden igényt kielégítő, a klinikai vizsgálatok szervezésére és az anyagok tárolására alkalmas Study Room-ot alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikáján.

A Study Room hivatalos átadási ünnepségét január 27-én, csütörtökön 14 órakor tartják a Korányi fasor 12-ben ? tudatták sajtósaik. A klinikán mintegy 25-féle klinikai vizsgálat folyik, melyek általában valamilyen gyógyszeres beavatkozást tesztelnek. Többségük nemzetközi, többcentrumos vizsgálat, ezért ugyanolyan elvárásoknak kell megfelelni, mint bármelyik nyugat-európai országban. További mintegy tíz vizsgálatban a beválasztott betegek után-követése folyik.

Ezekhez magas színvonalú hátteret (vizsgálatok, gyógyszertárolás, adatforgalom és -tárolás) kell biztosítani, melyet megkönnyít a korszerűen és esztétikusan berendezett, megfelelő funkcionális elrendezést biztosító új helyiség. A projekt keretében a klinika nem csak nagy tárolókapacitású bútorokat kapott, hanem korszerű informatikai berendezéseket (telefon, fax, fénymásoló, számítógép, internet, nyomtató), hűtőszekrényeket is, valamint modern EKG-t és centrifugát a vérvizsgálatokhoz. A helységet az Amgen magyarországi képviselete újíttatta fel. Az Amgen innovatív, humán gyógyszereket felfedező, fejlesztő, gyártó és forgalmazó cég.

Szóljon hozzá!