ZETApress

hírportál

Fémpénz a gyermekeknek

Újabb örömteli esemény történt a nyíregyházi Jósa András Oktató kórházban történt. A nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium diákjai és tanárai által összegyűjtött adomány ünnepélyes átadására került sor. A közel két hónap alatt, az iskolában összegyűjtött, mintegy 23 kilogrammnyi egy- és kétforintosokból álló fémpénzadományt Bodnár Zoltán tanár, és az iskola két diákja adta át Dicső Ferencnek, a Gyermekosztály vezető főorvosának.

A Gyermekosztálynak szánt összeg, az osztályon működő óvoda felszereltségének javítására fordítják, hogy az intézményben gyógyuló gyermekek még barátságosabb körülmények között tölthessék a kórházban a gyógyulás napjait. Dr. Pikó Károly főigazgató kiemelte, hogy azért jelentős, és nemes az intézmény számára ez az adomány, mivel fiatal diákok adták a beteg gyermekek javára, kórházi tartózkodásuk javítására, és ez a gondolkodás a jövő felé mutatva, híven tükrözi karitatív szemléletüket.

Az ünnepélyes átadáson Dicső Ferenc főorvostól tudták meg a Művészeti Középiskola diákjai, hogy jelenleg festési munkálatok folynak a Gyermekosztályon, így új lehetőség is nyílik számukra, hiszen a kórház örömmel fogadná színes rajzaikat a frissen festett falakon. A diákok örömmel vállalták, hogy vidám, kedves rajzokkal fogják díszíteni a Gyermekosztály falait, a kis bentlakók legnagyobb örömére.

Szóljon hozzá!