ZETApress

hírportál

Népszerű még az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem a vidék legnépszerűbb egyeteme az idei felvételi jelentkezések alapján, és országos szinten is csak egy intézmény, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem előzi meg, tudtuk meg Sajtóosztályuktól. Az egyetemre idén összesen 13 ezer 874-en adták be jelentkezésüket, az ELTE-re 16 ezer 650-en, míg a másik két nagy vidéki egyetemre, a pécsire és a debrecenire 13 ezer 483, illetve 13 ezer 404 hallgató jelentkezett.

Különösen az országosan csökkenő jelentkezéseket figyelembe véve örvendetes, hogy az első helyen Szegedre jelentkezők számát tekintve a korábbi évek csökkenési üteme lelassult: míg tavaly több mint két és félezerrel kevesebben jelölték meg első helyen az SZTE-t mint tavalyelőtt, idén a csökkenés már csak nyolcszáz fő.

Nyolcadik előadás a Szabadegyetemen

Holnap este 6 órától Krémer Andrásnak, az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat vezetőjének előadását hallgathatják meg az érdeklődők Alternatív vitarendezési eljárások címmel. Ez az előadás is a megszokott helyszínen, a szegedi József Attila Tanulmányi és Információs Központ (JATIK) Kongresszusi termében lesz. További információk a honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!