ZETApress

hírportál

Ki MERI a Szanatóriumban?

A MEOSZ és az OORI közös rendezvénye zajlott tegnap reggeltől estig a Szanatórium utcai Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. Ilyen még nem volt! 24-féle sportot kínáltak mozgássérülteknek! Sokan megismerték és kipróbálták. A különböző sportágak hazai legjobbjai mutatták be sportágukat! A betegek is együtt mozogtak, játszottak hazánk parasportolóival, bajnokaival! A pekingi paralimpia előtt még egyszer, utoljára kihívhattuk egy játékra, egy meccsre a paralimpikonjainkat!

A MEOSZ ezúttal egy olyan egész napos programra invitálta egyesületeinek fiatal tagjait, ahol 24 féle sportággal (asztalitenisz, kerekesszékes futás, boccia, erőemelés, íjászat, sportlövészet, vívás, tenisz, kosárlabda, ülőröplabda, tájékozódási futás, paragility, úszás, búvárkodás, rally, hegymászás, lovaglás, barlangászás, jet-ski, quad, evezés, vitorlázás, síelés, gerelyhajítás) ismerkedhettek meg. Ezek közül a legtöbbet ki is próbálhatták. Ráadásul mindezt paralimpiai bajnokaink segítségével tehették. Ez a nap remek alkalmat nyújtott egy kis testmozgásra, de simán csak ismerkedni, beszélgetni is lehetett sportolóinkkal. Emellett információkat is gyűjthettünk be arról, hogy melyik sportnak milyen tárgyi feltételei vannak, hol milyen sportolási lehetőségek érhetőek el.

A helyszínt az OORI biztosította a gyönyörű új épületében, illetve annak tornatermében és uszodájában, valamint aulájában, kertjében. A folyosón és a kápolnában Illyés Tibor (MTI) és Czagány Balázs (Nemzeti Sport) az athéni paralimpián készített képeit tekinthettük meg. A program szervezője Mészáros Edit (OORI) ergoterapeuta, kategorizáló szakember és Dani Gyöngyi (MEOSZ) sportoló volt. S hogy kiknek szólt a program? Olyan 40 év alatti mozgássérülteknek, akik szeretnének sportolni, mozogni és szeretnék megismerni a különböző sportágakat és sportolókat.

Szóljon hozzá!