ZETApress

hírportál

Hatályos a vizitdíj-törvény

Sólyom László tegnap aláírta az elmúlt héten megszavazott törvényt a vizitdíj, tandíj és kórházi napidíj megszüntetéséről. Az államfő arról is beszélt, hogy az április elseje utáni bevételkiesést költségvetési forrásból kell kompenzálni ez év végéig, mivel a népszavazás döntéseként, csak a jövő év elejétől kellene eltörölni azokat!

Ugyancsak egészségügyi hír, hogy tegnap a Heves Megyei Közgyűlés 21:19 arányban megszavazta, hogy az egri Megyei Kórház 20 évre a HospInvest kezelésébe kerüljön. A döntő szavazatot az a korábbi Fideszes képviselő adta le, aki másfél évvel ezelőtt kilépett frakciójából, s azóta mindig a szocialistákkal együtt szavaz.

Mégis lesz tisztújítás az SZDSZ-ben

Tegnap eldőlt, hogy új választások lesznek a liberálisoknál. Előbb egy küldöttgyűlés dönt majd az új küldöttek megválasztásáról, majd a második küldöttgyűlésen immár a megválasztottak dönthetnek elnökük személyéről.

Sokan Szent-Iványi Istvánt látnák szívesen a párt élén, aki a két rivális csatájából nevető harmadikként léphetne elő. Más kérdés, hogy feladja-e érte brüsszeli mandátumát, mert több ezer kilométer távolságból nehéz lenne pártja napi ügyeit intézni. Ezt még Dávid Ibolya, az MDF elnöke sem vállalta fel. Élő cáfolata viszont a Fideszes Schmidt Pál, aki a brüsszeli munkája mellett nem csak pártja alelnöke, de a MOB elnöke is egyaránt.

Szóljon hozzá!