ZETApress

hírportál

120 milliárdot érünk az államnak

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal támogatásával kibontakozó társadalmi összefogás képviselői ma délutáni sajtótájékoztatójukon, a tabáni Gösser étteremben levelet írtak a miniszterelnöknek. Dr. Éger István a MOK elnöke, a NEK titkára is az aláírók között szerepelt. Családjával együtt ő is megváltotta magát. Az egységes társadalmi egészségbiztosítás megmentésére irányuló polgári engedelmességi mozgalom jegyében 12 ezer forint örökváltságot fizetett be polgártársaival együtt a Magyar Államkincstárnál vezetett Ellátási Számlára örökváltság gyanánt.

S hogy mért is volt e megmozdulás? Mert a kormány fejenként 12 ezer forintért ? egy hízott liba áráért ? el akarja adni a választópolgárok éves rendszeres járulékbefizetéseit, az utánuk befizetett járulékokat, valamint személyes és egészségügyi adatainkat a privát üzleti szereplőknek. Tízmillió magyar után ez 120 milliárd forintot jelentene a költségvetésnek. A befizetők mai átutalásaikkal ezt szeretnék megakadályozni, saját fillérjeikkel szeretnének segíteni az államon.

Nem csak egy összegben, de részletekben is kilehetne év végéig fizetni az összeget, hangzott el a sajtótájékoztatón. A jelenlévők nem éltek a kedvezménnyel. Még Cser Ágnes 93 éves mamája is befizette a pénzt, mert nem akarja, hogy bárhová is besorsolják. Jó volt neki eddig is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, ezután is ott kíván maradni.

Kiss József, a polgári engedelmességi mozgalom kiötlője elsőként fizetett, mégsem ülhetett az elnöki asztalhoz. Köztisztviselőként meghatározott normák szerint kell viselkednie, így már a múlt csütörtöki felvetésért, a 12 ezer forintos befizetések ötletéért megorroltak rá a főnökei.

Szóljon hozzá!