ZETApress

hírportál

Tanácsadók a táplálkozáshoz

Barátnő, masszőr, fodrász, edző? ők mondja meg, hogy mit és hogyan egyek? Sokan gondoltuk már ugyanezt vagy hasonlót, mint a fenti idézetek bármelyike. Főleg manapság, amikor az egészséges táplálkozás és életmód központi téma lett. Az ételek mindenféle jelzőket kapnak: élőflórás, bio, alacsony és magas, tartósítószer-mentes, fitness-wellness csodákat vásárolhatunk, melyek értékein nehéz pontosan kiigazodni.

Ha nem látjuk a kiutat, és professzionális tanácsot kérnénk a diéták, étrendek, kalóriák, fogyókúrák útvesztőjében és szeretnénk megtudni, hogy táplálkozhatunk egészségesen, akkor újévtől bizalommal fordulhatunk a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) tanácsadó szolgálatához. Táplálkozási szakemberek segítenek ebben a mindennapokban.

A Dietetikai Tanácsadó Szolgálat azoknak segít, akik az egészséges táplálkozásra törekednek, fogyni vagy éppen hízni vágynak, speciális étrendet igényelnek, és azoknak, akiknek valamilyen betegséghez kapcsolódóan diétára van szükségük. Az MDOSZ Budapest belvárosában található központjában különböző szűrővizsgálatokon (testtömeg, testmagasság, testzsír, derék-körfogat mérés, test-tömegindex számítás) vehetünk részt, feliratkozhatunk egyéni és csoportos tanácsadásra, továbbá dietetikusuk személyre szabott étrendet dolgoz ki számunkra.

A szakmai segítség a táplálkozási tanácsokkal nem ér véget: lehetőségünk van a rendszeres kontrollra is. Dietetikusukkal nem csak a problémák kezelésén dolgozhatunk együtt, hanem közösen összeállíthatunk egy olyan étrendet, amely segít megőrizni egészségünket és javítja közérzetünket. A szolgáltatás bárki számára hasznos és elérhető, bejelentkezni és időpontot egyeztetni a (06-1) 269-2910-es telefonszámon, vagy itt lehet.

Az MDOSZ-ről

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 1991-ben alakult meg. 1998 óta kiemelkedően közhasznú szervezetként működik. 1994 óta tagja az Európai Dietetikusok Szövetségének, az EFAD-nak (European Federation of the Associations of Dietitians). Az MDOSZ tagjai főiskolát végzett táplálkozási szakemberek (dietetikusok), akik ma már nem csak az egészségügy különböző területein dolgoznak, hanem jelentős létszámban az élelmiszeripari vállalatok munkáját is segítik. Az MDOSZ olyan programok kidolgozásában és megszervezésében vesz részt, amelyeknek célja a fogyasztók tájékoztatása, illetve az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakítása pozitív befolyásolás útján.

S mi az MDOSZ célja? A lakosság egészségi állapotának megőrzése. Az egészséges táplálkozási szokások kialakítása és népszerűsítése a lakosság körében. A táplálkozással összefüggő betegségek dietoterápiás vonatkozásainak széleskörű megismertetése, elfogadtatása és bevezetése. További információ az MDOSZ-ről: Avantgarde Business Communications Kft. tel: (06-1) 476-3526 vagy itt kapható.

Szóljon hozzá!