ZETApress

hírportál

Emlékülés az OORI-ban

Tíz éve halt meg László Gergely főorvos az amputáltak korszerű operatív és konzervatív ellátására szakosodott osztályának vezetője. Munkába menet gázolta el egy autó a Gellért téri villamosmegállóban. Egykori osztályának azóta sincs párja, egyetlen ilyen van az országban. Egykori kollégái, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozói egész nap rá emlékeznek majd pénteken, halálának évfordulóján, a Szanatórium utcai épületben.

Ekkor mutatják be a most üzembe helyezett és az országban egyedülálló sport- és hidroterápiás részlegüket. A nagy és minden igényt kielégítő tornaterem és uszoda ezen túl a betegek gyógyulását szolgálja. Fél 10-től beszélgetésre várják a sajtó képviselőit melynek témája a rehabilitáció jelenlegi helyzete és jövője.

A fél 11 órakor kezdődő emlékülésen Ari Lajos főigazgató, Golub Iván a Magyar Kórházszövetség leköszönt elnöke, Kullmann Lajos professzor, az OORI nyugalmazott főigazgatója, Halmos Tamás, a Magyar Diabetes Társaság örökös elnöke és Szendrői Miklós professzor, a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika igazgatója tart előadást.

A délután 2-kor kezdődő nyílt napot az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület (Székesfehérvár) Világunk című vándorkiállítása nyitja. A megnyitón közreműködik Nyári Dorinka művésznő. Ezt a Budakeszi RÚZS Tánciskola bemutatója, a Kerekesszékes Vívó Válogatott vívó bemutatója, a LARGO Közhasznú Egyesület műsora, a Zeneakadémia növendékeinek előadás, majd a Gördülő Tánccsoport fellépése követi. Hasonló bemutatókat márciusban, a Novoszel-emlékülésen is láthattunk.

Szóljon hozzá!