ZETApress

hírportál

Részeg álmok

Pálinkagőzös rémálmok, leitatni vágyott magyar agyak ? értékeli az MSZP az otthoni pálinkafőzés bevezetését. Azt, hogy a Fidesz-KDNP kormány sikerpropagandaként mutogatja Pálinkaország létrejöttét. Mától bárki megfőzheti saját fogyasztásra az évi 50 liter 80-100 százalékos pálinkáját.

Ezzel szemben áll egy beszédes adat: Magyarországon az egy főre jutó pálinkafogyasztás nem haladja meg évente a 0,2 litert 40 százalékos pálinkából. Már csak az a kérdés, hogy hol van az országban annyi 500 fős család, ahol csecsemőtől az aggastyánig mindenki megissza a 0,2 liter házi főzésű pálinkáját?

A Fidesz-KDNP kormány eddig is kábította a nemzet lakosságát a hazugságaival, most viszont alkoholba akarja fojtani az emberi agyakat. Olcsón előállított, mindenféle ellenőrzés nélkül készített, csekély minőségű pálinkák létrehozását támogatják, melyektől a szakhatóságok előre rettegnek, mondván jelentősen nőhet majd az alkoholmérgezések száma.

Ötven liter 80-100 százalékos pálinka átlagos fogyasztása 40-50 százalékos, vagyis bárki 100 liter pálinkát főzhet mindenféle minőségellenőrzés nélkül. Mindeközben nem éri el a 0,2 litert az éves fogyasztás 40 százalékos pálinkából. Azonban kétséges, hogy van az országban olyan 500 fős család, ahol csecsemőtől az aggastyánig mindenki megissza a maga évi 2 deciliter pálinkáját.

Az MSZP azt gondolja, hogy a Fidesz-KDNP kormány egy képmutató, hazug, kábító törvénnyel kedvez a veszélyes alkoholfélék terjedésének, melyekkel ellehetetlenítik az ellenőrzött, minőségi, igényes alkoholfogyasztás megerősödését és erősítik az alkoholizmus terjedését ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Szóljon hozzá!