ZETApress

hírportál

Túlélésre játszva?

A HungaroMed kiállítás szakmai programjának részeként ? Szakdolgozók szerepe az egészségügy átalakításában Hogy éljük túl a holnapot? ? címmel rendeznek ma egynapos ápolási konferenciát.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Egészségügyi Menedzser Klub közös szervezésében ismét ápolási konferenciát rendeznek a VIII. HUNGAROMED Nemzetközi Orvostechnikai és Egészségügyi Szakkiállítás és Tudományos Konferencia részeként. A Szakdolgozók szerepe az egészségügy átalakításában ?Hogy éljük túl a holnapot?? címet viselő egynapos rendezvényt, a hagyományokkal némiképpen szakítva, fórum jellegűen rendezik meg, teret adva a problémák interaktív feltárására.

Az idei rendezvény ? igazodva a közelmúlt eseményeihez ? a fekvőbeteg-ellátás átalakítását helyezi középpontba. Az előadók a reformlépések ápolásra gyakorolt hatását, illetve a reformfolyamat során megjelent kihívásokat járják körül, a fekvőbeteg ellátásban tevékenykedő szakdolgozókat érintő kérdéssekkel foglakozva.

Az ügyeletszervezés EU-konform jogi szabályozását, a készenlét és az ügyeleti munka díjazását, valamint a kórházi ügyeletszervezés gyakorlati lehetőségeit és megvalósítását kiemelten tárgyalják majd a szakmai programban, de az egészségügyből elbocsátott dolgozókról történő gondoskodás lehetőségeit vagy a vizitdíj beszedés tapasztalatait is megtárgyalják majd a résztvevők.

A konferencia felkért előadói elsősorban a kitörési pontokat és azokat a lehetőségeket mutatják be, amelyek az átalakításban rejlenek. Az Egészségügyi Minisztériumból érkező előadók például a Nemzeti Fejlesztési Tervből adódó pályázati lehetőségeket ismertetik a szakdolgozók, illetve az ápolásügy nézőpontjából, adta hírül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

Szóljon hozzá!