ZETApress

hírportál

Fitness a Millenárison

Ismét sztárok buzdítanak az egészséges életmódra! Újra itt az ország egyik legnagyobb fitness fesztiválja ? Kellogg?s ? Bahlsen Fitbalance a Millenáris Parkban szeptember 19-én, vasárnap 8-tól 21 óráig ? tudtuk meg Lantai Józseftől. A Fitbalance Millenáris Park esemény az év legnagyobb egészség és fitness fesztiválja!

Magyarország halálozási statisztikáiban az első helyen a szív- és érrendszeri betegségek okozta halál áll, míg európai viszonylatban ez csupán a harmadik ok. Szintén elkeserítő adat, hogy Magyarországon az 50 év feletti férfiak még várható élettartama mindössze 23 év, amiből csupán 11 évet tölthetnek el egészségben. Az elrettentő adatok mögött több ok is áll, ilyen az egészségtudatos életvezetés és a mozgás teljes hiánya, a helytelen táplálkozás, továbbá a csaknem behozhatatlan elmaradás az egészségügyi felvilágosítás terén.

A 2006-ban létrejött Fitbalance Program elsődleges célkitűzései között a mozgás, az egészséges életmód, valamint a szűrővizsgálatok népszerűsítése szerepel. A szeptember 19-i, Fitbalance fesztiválon bárki részt vehet a legkülönfélébb ingyenes szűrővizsgálatokon, amelyek a park területén könnyen elérhetőek. A fitness valamint táplálkozási tanácsok mellett egészségmegőrzéssel kapcsolatos javaslatokat is kaphatnak az érdeklődők.

A rendezvényen ennek szellemében kerültek kialakításra a programok, így 7 színpadon és 5 helyszínen, közel 35 hazai és nemzetközi prezenter tart nyílt órákat, fitness, dance, spinning, yoga, pilates, Xco, BodyArt, Iron Box, Zumba, Capoera, stb. óratípusokkal. Itt lesz: Borsodi Balázs, Lencsés Rita, Katus Attila, Tatarek Rezső, Czanik Balázs, Julia Przybilka (D), Sheldon, (NL) valamint további népszerű oktatók várják a mozogni vágyókat.

A Parkban található kiállítási területen,(ingyenes) számtalan aktív programmal készülnek, az egészséges életmód kedvelőinek, valamint a családosok számára is. Főnix Med Egészség Park egészségügyi szűrésekkel, étkezési, mozgási tanácsadás, fitt expó, Power Zone színpad, Brutal Kis Challange‚ TRX és Boot Camp színpad, Polar Fitness teszt, Intersport foci kupa, Nők Lapja Cafe gyermekmegőrző ? képzett animátorokkal, és további különleges programok látogathatóak.

Próbáld ki Nintendo Virtual Stage programjait, regisztrálj és nyerd meg a fődíjat egy Nintendó Wii Fit konzolt! A Park területén (szabadtér) minden program, tanácsadás, egészségügyi szűrés, valamint a gyermekmegőrző is díjmentesen látogathatóak. Kedvezőtlen időjárás esetén a Park programok a ?B? csarnokban kerülnek megrendezésre! A Fitbalance számára a legfontosabb a mozgás, valamint a egészséges életmód népszerűsítése. Szeretettel várnak egy kötetlen kellemes kikapcsolódásra a mozgás, valamint egészség jegyében. A rendezvényre számos ismert sportoló és közéleti személyiség is kilátogat, hogy részt vegyen az egészséges életmód népszerűsítésében.

A sztárok az egészségért elnevezésű program is folytatódik, ezúttal Berki Krisztián mellett Erdőhegyi Brigitta, az ifjú énekesnő Adri, Széles Iza, Fogarasi Mariann, Katus Attila, Czanik Balázs, valamint Tatarek Rezső hirdetik a sport és az egészségtudatos életvitel fontosságát. Az esemény bevételének egy részét a rendezvény szervezői egy vidéki általános iskola számára sporteszközök vásárlására ajánlják fel.

A sajtótájékoztatóra különleges kipróbálható, interaktív programokkal vártak a szervezők. Volt ingyenes egészségügyi felmérés és tanácsadás (vérnyomás, valamint test tömeg index mérés), Nintendo Wii Fit platform, 2 db spinning kerékpár, továbbá testközelből megismerhettük a Power Zone programból a Pump&Run-t is.

Jegyek kedvezményes 2590.-ft-os áron kizárólag a BioTech USA Sport?Élet?Egészség Központokban kaphatóak, amiből a helyszínen 1000 forint levásárolható! A rendezvény látogatói meglepetés támogatói ajándékcsomagot, egy egészséges ebédet és ásványvizet kapnak. A belépőjegy továbbá 20%-os kedvezményes vásárlásra jogosít az Intersport áruházaiban.(Részletek a karszalagon.) A Spinning órákra elő-regisztráció szükséges ezen az oldalon.

Szóljon hozzá!