ZETApress

hírportál

Egészségváros Keszthelyen

Ingyenes szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadáson, előadásokon vehetnek részt azok, akik szeptember 11-én, szombaton ellátogatnak Keszthelyre, a Fő térre a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére ? tudtuk meg Ollé Ágnestől.

A helyszínen tornával, fitnesz- és gyermekprogramokkal, helyi fellépőkkel várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő növeli a Richter Gedeon gyógyszercég Városi Kórház Keszthely számára tett felajánlását is.

Az egész család számára nyújt egészséges szórakozást szeptember 11-én, Keszthelyen, a Fő téren a Richter Egészségváros Program. A 10 órától 18 óráig tartó rendezvény keretében bárki évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzéseken eshet túl, többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: Alzheimer-kór, nőgyógyászati, kardiológiai és urológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, a patika sátorban pedig a Kérdezze gyógyszerészét! ? tanácsadás mellett megtudhatják testsúlyukat, magasságukat és testtömeg-indexüket. A legaktívabb lakosok véradáson és elsősegélynyújtás bemutatón is részt vehetnek.

A kampány védnöke, Rudolf Péter köszöntőjével, Katus Attila pedig délutáni aerobik órájával igyekszik a lakosság figyelmét ráirányítani a megelőzés fontosságára, az egészség megőrzésének érdekében tett felelős lépésekre. A rendezvényen színpadra lép többek között a Pelso Mazsorett Csoport, a Goldmark Károly Művelődési Központ balett csoportja, a Boróka Néptáncegyüttes és a Gála Társastáncklub.

A kórházat is segítik a Richter Egészségváros látogatói

A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A Richter kétmillió forint adományt ajánl fel a Városi Kórház Keszthely számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre látogató és a programokban aktívan részt vevő lakosok egy játék keretében tovább növelhetik.

Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, egy-egy előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez.

A tavaszi programsorozat keretében a Richter felajánlását a résztvevők a négy helyszínen összesen 9 millió 477 ezer 300 forinttal egészítettek ki pusztán azzal, hogy részt vettek az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a négy kórház összesen 17 millió 477 ezer 300 forinttámogatást kapott a gyógyszergyártótól. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a weboldalukon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Keszthelyi egészségvédelem | ZETApress

Szóljon hozzá!