ZETApress

hírportál

A hospice világnapján

Szombaton, immár harmadik alkalommal ünnepelték meg a hospice és palliatív ellátás világnapját. A World Hospice and Palliative Care Day ? a Help the Hospices szervezettel együttműködésben ? azért jött létre, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára, szellemi és anyagi támogatást szerezzen ennek az ellátási formának. 2006-ban a világ 74 országában szerveztek koncerteket, megemlékezéseket, konferenciákat, színházi előadásokat, kiállításokat és más rendezvényeket.

Ezzel egy időben került megrendezésre a már szép múltra visszatekintő Hospice Voices (Hospice Hangok) koncertsorozat, amely során maratoni zenei előadásokat tartanak világszerte. A befolyó adományokat a hospice ellátás fejlesztésére fordítják. A honlapon megtalálhatóak az idei és a tavalyi magyarországi rendezvényekről szóló a részletes beszámolók.

Szombat délután 4 órától a Spinoza Házban a Magyar Hospice ? Palliatív Egyesület szervezésében ünnepi műsorra került sor a hospice betegekért benne megemlékezéssel Polcz Alaineről a magyarországi hospice mozgalom nem rég elhunyt alapítójáról. Az esemény vendége Palya Bea volt. A Világnapról itt olvashatóak további információk.

Szóljon hozzá!