ZETApress

hírportál

Dr. Rose a Belvárosban

A főváros szívében, az V. kerületben július elsején megnyílt Budapest első magánkórháza. A Dr. Rose Magánkórház a járóbeteg ellátást végző és 3 éve működő Dr. Rose Medical Center bővítésének eredményeként komplex szolgáltatásokkal, a bennfekvést igénylő beavatkozásokhoz szükséges kórtermi és műtéti háttérrel látja el pácienseit.

Az egy év alatt megvalósult, 600 millió forintos beruházás nem titkolt szándéka, hogy a Magyarországon megszokottól eltérő, exkluzív környezetben, új perspektívát nyújtson a hazai egészségügyi ellátásban. Az intézmény szolgáltatás-centrikus, így a vizsgálatokat a betegek időbeosztásához és igényeihez igazítják.

A Roosevelt téri létesítményben kiemelt hangsúlyt kap a Mama Rose fantázianévre keresztelt szülészet, amely a családtervezéstől, a szülésen át, a gyermekgondozásig teljes körű szolgáltatást kínál ? adta hírül Béres Anikó.

A július 1-jén hivatalosan megnyílt Dr. Rose Magánkórház alapítói a Medical Center bővítésével a jelenlegi hazai viszonyokhoz képest sokkal inkább szolgáltatás-centrikusan közelítik meg az egészségügyi ellátást. A szemlélet fő alapelve, hogy teljesítsék a páciensek minden kérését, amíg az nem ütközik fizikai akadályokba, vagy orvos-szakmai szabályokba. Mindez a megszokott kórházi környezettől teljesen eltérő, exkluzív szállodai hangulatot idéző enteriőrben, olyan kényelmi szolgáltatásokkal, mint például az a?la carte étkezések, vagy a bármikor igénybe vehető szobaszerviz.

Az egy év alatt megvalósult, 600 millió forintos beruházást a tulajdonosok azért tartották indokoltnak, mert a járó-beteg rendelések során egyre gyakrabban merült fel az az igény, hogy a betegek a bennfekvést igénylő esetekben is azonos színvonalú ellátásban részesüljenek. A befektetők az igényeket és a kialakított szolgáltatásokat tekintve 10-15 éven belüli megtérülést várnak, és 2010 végére ? az előző évihez képest ? 30%-os árbevétel növekedéssel számolnak.

Az intézmény mintegy 50 fős, tapasztalt orvosokból és ápolókból álló személyzetének munkáját olyan korszerű gyógyászati eszközpark és technológia támogatja, amely gyors és hatékony diagnosztizálást tesz lehetővé, ráadásul a Dr. Rose Magánkórházban a vizsgálatokat a páciensek időbeosztásához igazítják, tehát nincs sorban állás, műtéteknél pedig hosszú várólista.

Komplex egészségügyi ellátás, kiváló szakmai és technikai háttér, exkluzív környezet. Dr. Illanitz Elemér, a magánkórház igazgatója erről így fogalmazott: ? Célunk, hogy innovatív, professzionális szolgáltatóként betöltsük azt a piaci rést, ahol ? Budapest tekintetében ? nincs versenytársunk. A betegek ellátásában az elérhető legkorszerűbb operációs eszközökkel és anyagokkal dolgozunk. Természetesen a nálunk dolgozó orvosok és a személyzet kiválasztásánál is a kiváló szakmai rutin és a nemzetközi tapasztalat jöhet szóba, valamint az, hogy hozzáállásukkal is bizonyítsák, nálunk a páciens az első.

A 2000 m2-en kialakított Dr. Rose Magánkórházban jelentős szerepet kap a Mama Rose fantázianévre keresztelt szülészet, amely a családtervezéstől, a szülésen át, a gyermekgondozásig teljes körű szolgáltatást nyújt. Ez a részleg egy hagyományos és egy alternatív szülészeti szobából, továbbá egy különleges felszereltséggel rendelkező exkluzív szülészeti apartmanból áll.

A Roosevelt téri létesítmény a szülészeten kívül hat rendelővel, 1-1 röntgen-, ultrahang és mammográfia szobával, 15 férőhellyel és három professzionálisan felszerelt műtővel működik. Járóbeteg-ellátást összesen 28, a teljes gyógyászati palettát lefedő szakterületen végeznek, amelyek közül is nagy hangsúlyt fektetnek a különböző szűrővizsgálatokra, életmódprogramokra és a gyermekgyógyászati szakágakra.

A kórházi részleg a következő műtéti szakterületeket fedi le: érsebészet, sebészet, nőgyógyászat, fül-orr-gégészet, ortopédia, plasztikai sebészet és urológia. Kiemelt területként kezelik a nőgyógyászatot, az ortopédiát és a sebészetet, ahol a különböző műtéteket olyan hazai szakspecialisták végzik, akik az adott műtétfajtában a legelismertebbek. A Dr. Rose Magánkórházban a páciensek az állami kórházakhoz képest fokozottabb figyelmet kapnak, többek között azért is, mert átlagosan 2 betegre jut 1 nővér, sőt, igény esetén a páciensnek ?saját? nővért dedikálnak.

A Dr. Rose Magánkórház kialakítását belsőépítészeti szempontból is az ötcsillagos koncepció vezérelte. Ennek megtervezéséhez egy neves belsőépítészt kértek fel. Az enteriőr sokkal inkább az elegáns hotelek atmoszféráját idézi, semmint a szokásos rendelőintézeti, illetve kórházi környezetet. Minden szobához kényelmes fürdőszoba tartozik, továbbá alapfelszereltség a légkondicionálás, az LCD TV, a minibár, a széf, a WiFi.

A Dr. Rose Magánkórház ellátásait várhatóan elsősorban a fővárosban és környékén élő közép- és felső-vezetők, valamint családtagjaik veszik majd igénybe, illetve azok a személyek, akik cserébe a színvonalas orvosi szolgáltatásokért hajlandóak többet áldozni egészségügyi ellátásukra.

A magánszemélyek és a cégek számára kínált vizsgálatok, műtétek és átalánydíjas csomagok nem csupán a hazai közönséget célozzák meg. A tulajdonosok az előzetes visszajelzések alapján élénk külföldi érdeklődésre is számítanak, hiszen a Dr. Rose Magánkórház díjai a nyugat-európai árszínvonal alatt mozognak. A Magánkórház három kiemelt részlege ? kórház, szülészet és rendelő ? három, tartalmilag és dizájnban egymástól markánsan megkülönböztetett weboldalon kapott helyet, de mindhárom elérhető gyűjtőoldalukon keresztül.

Szóljon hozzá!