ZETApress

hírportál

Ingyenes fogászati busz a gyermekeknek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében idén is öt gyermektáborba és öt nagyvárosba látogat el az ingyenes szűrést végző mozgó fogászati busz, tudtuk meg tájékoztatójukon. Az OTP Road show keretén belül az OTP mozgó fogászati busza évek óta járja nyaranta az országot, ahol kilenc vidéki városban és a fővárosban biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést a gyermekek részére.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank Nyrt. jóvoltából 1995 őszétől van a Szolgálat tulajdonában. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai fogászati szűrést és kezelést végeznek. Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja az, hogy olyan gyermekközösségek számára biztosítson komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást térítésmentesen, amelyek fogászati kezelése valamely okból nehéz, egyáltalán nem, vagy csak részlegesen megoldott. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiénés felvilágosítása, szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a gyermekek fogorvostól, fogászattól való félelmének leküzdése, játékos módon.

A Road show idei első helyszíne a május 27-28-i, kétnapos ingyenes városligeti gyermeknapi rendezvény volt, az OTP Junior Kalandrét színpadánál. A busz ezt követően, a szeptember 21-i utolsó időpontig öt gyerektábort és négy vidéki nagyvárost látogat meg.

Az OTP Roadshow további időpontjai és helyszínei:

Június 28. (szerda) ? Sikonda – Baranya Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Sikondai Gyermektábora
Július 5. (szerda) ? Nyíregyháza Sóstó ? Hotel Dzsungel
Július 8. (szombat) ? Jászárokszállás, az ?Árokszállási Napok? keretén belül
Július 12. (szerda) – Fonyód – Somogy Megye Fonyódi Ifjúsági Tábora
Augusztus 2. (szerda) ? Balatonfenyves – Balatonfenyvesi Tábor
Augusztus 18. (péntek) ? Zánka, – Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum
Augusztus 26. (szombat) ? Pápa ? a ?Cigány Kulturális Fesztivál? keretén belül
Szeptember 10. (vasárnap) ? Kunszentmiklós, a ?Szentmiklósi Napok? keretén belül
Szeptember 21. (csütörtök) ? Pécs, a ?Pécsi Napok? keretén belül

A gyermektáborokban lehetőség nyílik a családok számára, hogy gyermekeik fogait a mozgó fogászati busz rendelőjében önkéntes fogorvosaink megvizsgálják, megtanítsák őket a helyes száj- és fogápolásra és annak fontosságára, illetve szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a további javasolt vagy elkerülhetetlen kezelésre, beavatkozásra.

További három nagyváros helyszínén a szűrés kiegészül ingyenes színpadi programokkal, ahol az alábbi fellépőkkel és együttesekkel találkozhatnak az érdeklődők 13.30 és 19 óra között:

Gyerekműsorok és zenei produkciók: Honey és a kisbestiák, Karda Bea és énekstúdiójának tanítványai, Portéka Színpad, Rókaszínház, Trambulin Színház

Világzenei előadók: ECLECTICA, Fakutya, Kaltenecker Trió, Kohnchord, Makám, Maskarades, Sergio Santos

Mindezen túl a kicsiket és a nagyokat egyaránt, arcfestők, kézművesek és animátorok is szórakoztatják a helyszíneken. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Fogászati busz Jászárokszálláson

Szóljon hozzá!