ZETApress

hírportál

Fogyóban három innovatív gyógyszergyártó

Három hónapos fogyókúraversenyre invitálta dolgozóit három multinacionális gyógyszerforgalmazó vállalat hazai leányvállalata. A Lilly, a GlaxoSmithKline és a Berlin-Chemie dolgozói így hívták fel a figyelmet az egészséges életmód és a megfelelő testsúly fontosságára. A versenyben a három cég közel 80 dolgozója vett részt.

Egy felelősen gondolkodó gyógyszeripari vállalat számára nem csupán a gyógyítás, a hatékony, innovatív gyógyszerek kifejlesztése a fontos, hanem a prevenció, az egészség megőrzése is. Természetes, hogy ez az elkötelezettség a munkatársak egészségének területén is igaz. A nem megfelelő testsúly, illetve az elhízás az egyik legtöbb kockázati tényezőt magában hordozó népegészségügyi probléma.

Azoknak, akik munkájuk során nagyon sok időt töltenek íróasztal mellett, vagy autóban, különösen figyelniük kell a bevitt kalóriák, illetve a munka utáni mozgás mennyiségére, hiszen szinte észrevétlenül, évente akár több kilogrammal is nőhet a testsúlyuk, emelkedhet testzsír-százalékuk. Ezért döntöttek úgy a cégek, hogy MOVE címmel átfogó testsúlycsökkentő és életmód programot indítanak.

A három hónapos időszak elején megmérték a jelentkezők testsúlyát, testzsír-százalékát, kiszámították testtömeg-indexüket, valamint felmérték táplálkozási és sportolási szokásaikat. Ezek alapján dietetikus szakemberek, illetve személyi edzők állítottak össze minta étrendeket és edzésterveket. Az előre elkészített programok mellett lehetőség volt személyes konzultációra, valamint közös sportaktivitások, kirándulások, kocogás szervezésére is. A vállalkozó kedvűek versenyben vehettek részt. Azokat a kollégákat részesítették elismerésben, akik a program hatására a legtöbb testsúlytól, testzsír-százaléktól szabadultak meg, de jutalmazták azokat is, akik rendszeres sporttevékenységbe kezdtek.

A résztvevők elkötelezettségét mutatja, hogy összesen 128,2 kilótól szabadultak meg, 1,7 kiló átlagos fogyást elérve. A MOVE program első három helyezettje egyaránt több mint tíz kilogrammal tette karcsúbbá magát. A legnagyobb eredmény mégsem ez, hanem az, hogy sokan ismét életük fontos részévé tették a sportot és az egészséges táplálkozást. Ahogy azt a MOVE második legjobb eredményt elérő résztvevője megfogalmazta: Ez a három hónap fantasztikus volt. Nem csupán jó néhány kilótól szabadultam meg, hanem ismét át tudtam élni a sport örömét.

A három gyógyszergyártó fogyókúra versenye ugyan átmenetileg lezárult, mégis üzenete valamennyi vállalat számára fontos lehet: A munkatársak egészségének megőrzése az egyik legjobb befektetés.

Szóljon hozzá!