ZETApress

hírportál

Régi-új eü-magazin

Az Amiről az orvos nem beszél című kéthavi egészségmagazin 2023/1. lapszáma augusztus 23-án szerdán jelent meg a Kocsis Kiadó Zrt. gondozásában – tudtuk meg a délutáni szűk-körű sajtóbemutatón. (A 64 meghívottból mindössze négyen jelentünk meg.) A további idei szerdai megjelenések: október 18-a és december 20-a.

A 21 éve töretlen népszerűségnek örvendő What Doctors Don’t Tell You brit magazin jelenleg 17 országban jelenik meg nagy sikerrel. Alapítói: Lynne McTaggart újságíró, számos, egészséggel-betegséggel kapcsolatos bestseller kötet szerzője és férje: Bryan Hubbard, a The Financial Times egykori újságírója. Korábbi magyarországi megjelenés 2017. március és 2021. október között volt a Ventus Commerce Kft. Kossuth Kiadói Csoport gondozásában.

A lap profilja: az egészséggel és betegségekkel kapcsolatos legújabb, független kutatásokon alapuló felfedezések, meghökkentő, hírek, újdonságok, érdekességek sok gyakorlati tanáccsal, a hiteles tájékoztatás küldetésével. Tartalom, témák, rovatok 70%-a eredeti cikk, 30%-a magyar anyag.

Forró témák: sokakat érintő, fontos, aktuális tudományos szenzációk, az egészségipar kulisszatitkai: tudományos hírek, különleges beszámolók; természetes és alternatív gyógymódok: hírek, újdonságok hitelesen; a család egészsége: tudományos eredmények a mindennapok szolgálatában; lelki egészségünk: a lélek és test betegségeinek összefüggései; egészséges táplálkozás: tanácsok, tippek a legújabb kutatások alapján; testmozgás, mozgásterápiák: betegségmegelőző és gyógyító módszerek, gyakorlatsorok; időskori betegségek megelőzése, gyógyítása; házi kedvenceink egészségéért.

Főszerkesztő: Szendi Gábor pszichológus, programozó matematikus, író, publicista; számos pszichológiai témájú és egészséggel kapcsolatos kötet és publikáció szerzője. Célcsoport: 20-60 éves, nyitott, igényes, egészségtudatos emberek. 60%-ban nők, akik hiteles és megbízható megoldásokat keresnek ahhoz, hogy ők és szeretteik egészségesen élhessenek és hatékonyan legyőzhessék, illetve megelőzhessék a betegségeket. Méret: 210 x 275 mm, terjedelem: 64 + 4 oldal, ár: 1290 forint. Terjesztés: nagyobb lapárushelyeken; előfizetés kedvezményesen a Kocsis Kiadónál és a Magyar Postánál. A legújabb szám belső borítóján a Ludas Mátyás június 20-án bemutatott 1. számának és a július 26-án megjelent 2. számának címoldala látható. A boldog vármegye augusztusi, 3. havilapja tegnap került az újságárusokhoz.

Főszerkesztői beköszöntő

Üdvözlöm, kedves régi/új Olvasónk! Sokak örömére két év kihagyás után folytatjuk az Amiről az orvos nem beszél című magazin magyar kiadását, ezúttal kéthavi megjelenéssel. Számomra újdonság, hogy korábban szerzőként, most főszerkesztőként veszek részt a lap létrehozásában. Magazinunk a nagy múltú, orvosláskritikai szemléletű anyalap, a What Doctors Don’t Tell You anyagán alapul, de a tartalmat saját szerzőink is gazdagítják a magyar sajátosságokat is tükröző írásaikkal.

A nyugati népesség egyre súlyosbodó egészségügyi krízisben él, aminek nem egyszerűen a hazánkban is tapasztalt anyagi szűkösség az oka, hanem az orvostudomány válsága. A probléma gyökere, hogy a XIX. század II. felétől kialakuló nyugati életmód okozta betegségekre a nyugati orvoslás kezdetektől téves válaszokat ad, azaz hamis betegségelméletek alapján próbál gyógyítani, sikertelenül. A helyzetet azt teszi reménytelenné, hogy a nagyhatalommá nőtt gyógyszer- és vakcinaipar erős befolyást szerzett az orvoslás és a politika felett, így a betegségelméleteket, a kezelési protokollokat, a kötelező és ajánlott oltásokon keresztül a betegségmegelőzést is egyre inkább ipari érdekek határozzák meg. A megelőzést és gyógyítást felváltotta az élethosszig tartó kezelés és félrekezelés.

Az életmódbetegségeket csak életmód-változtatással lehet megelőzni, illetve visszafordítani, amely sok esetben teljes gyógyulást eredményez. Ezt az üzletté vált betegségipar nem tekinti feladatának, ennek következtében válnak az átmeneti funkcionális zavarok krónikus betegségekké. A valódi megelőzés elősegítése a közegészségügy feladata volna, de képtelen szabadulni az orvostudomány téves paradigmáitól (lásd: koleszterin-hipotézis, sócsökkentés, melanóma-teória, stb.), a dietetika pedig – mint egy korábbi cikkemben írtam az élelmiszeripar szolgálóleánya. Természetesen a hierarchia alján dolgozó orvosok, dietetikusok ha akarnának sem tudnának ellenszegülni szakmájuk előírásainak. aiv hittel, vagy homokba dugott fejjel végzik a munkájukat, végrehajtják a tudomány nevében megfogalmazott, sok esetben hamis paradigmákat.

Ebben a világban, ahol az intézményes megoldások nem működnek, az egyén magára marad és amatőr tudóssá válva saját kezébe kell vennie az egészsége megóvását, visszanyerését. Ebben szeretnénk segíteni! – írta Szendi Gábor főszerkesztő.

Szóljon hozzá!