ZETApress

hírportál

Gyógyszerészek pályamunkái

Tavaly a Nero Solution Kft. kiadott egy válogatást Az Év Gyógyszerésze pályamunkákból – tudtuk meg Az Év Gyógyszerésze & Kedvenc Patikám kampányindító sajtótájékoztatón ma délelőtt a Hercegprímás utcai Aria Hotel VII. emeletén. Fotóink Lantai József felvételei.

A sajtótájékoztatón dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alapító elnöke; prof. dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Semmelweis Egyetem; prof. dr. Csóka Ildikó szegedi tanszékvezető egyetemi tanár; prof. dr. Halmos Gábor debreceni egyetemi tanár és dr. Samu Antal, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottságának alapító elnöke ismertette a kampányt Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. ügyvezető igazgatója moderálásával.

A kampány legfontosabb célja immár 13. alkalommal Az Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám-díjat és kitüntető címet elnyerő gyógyszerészeknek országos nyilvánosságot és szakmai rangot adni munkájukhoz, elismerve annak követésre méltó minőségét. A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, a gyógyszerfejlesztésben egyaránt.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara – a Roche Magyarország Kft. támogatásával – célkitűzéseiknek megfelelően immár 13. alkalommal pályázati felhívást tettek közzé a Kedvenc Patikám-cím elnyerésére.

A kampány legfontosabb célja a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése. A Kedvenc Patikám pályázat keretében a betegek véleményt tudnak formálni a patika munkájáról szavazatukkal, mellyel nem kizárólag egy gyógyszerészt hanem az egész patika munkáját minősítik.

A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár, melyekre szavazni elektronikus formában, a weboldalon, illetve papír alapú szavazólap kitöltésével és beküldésével lehet. A papír alapú szavazólapokat postai úton a 2092 Budakeszi, Szőlőskert utca 5-7. címre várják 2023. szeptember 30-ig – tudtuk meg a földszinti ebéd előtt.

A szavazatok leadása teljesen anonim módon történik, így a résztvevőknek semmilyen személyes adatot nem kell közölniük. Új patika adatbázisban történő rögzítésére lehetőség van a weboldalon keresztül. A szavazatokat a médiában, illetve a patikákban is megtalálható szórólapokon keresztül, postai úton is leadhatják az érdeklődők. A résztvevő patikák saját népszerűsítési kampányokat folytathatnak személyes megkeresések és közösségi lehetőség felhasználásával egyaránt a lehető legnagyobb ismertség elérése érdekében. A Kedvenc Patikám-cím és Az Év Gyógyszerésze-díj átadójára a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének október elejei XXXIII. kongresszusán kerül sor.

Szóljon hozzá!