ZETApress

hírportál

Született anyák történetei

Született Anyák címmel 3 anya 3 története jelent meg a minap, melyben Fésűs Nelly, Lipcsei Betta és Görgényi Gabriella történetei olvashatók az anyaságról, tabuk nélkül a szexről, szülésről, szoptatásról és a gyereknevelésről – tudtuk meg a ma déli Dohány utcai könyvbemutatón.

Az internet világában csak azt látjuk, hogy mindenki nevetve posztol a családjáról, a gyerekeiről, az utazásairól, az ételekről, és arról, hogy éppen mit reklámoz. De, hogy mi történik akkor, amikor nem forog a kamera? Mi van, ha ordít a gyermekünk? És mi történik akkor, ha éppen sírógörcsünk támad egy újabb hiszti után? Hogy milyen is az az igazi anyaság, arról nem szólnak ezek az írások. Pedig nemcsak nevetünk, hanem sokszor sírunk és rettegünk. Nemcsak kívül, hanem belül is. Három anya három története jelenik meg a Született Anyák című könyvben, melyben kendőzetlen őszinteséggel mesélnek a hétköznapjaikról, az életükről tabuk nélkül, úgy ahogy eddig még soha. A Hotel Continental földszinti Hungária-termében Csisztu Zsuzsa kétgyermekes anyuka moderálta a félórás beszélgetést.

Idézetek a könyvből

Fésűs Nelly: Ma is beleborzongok, amikor erre emlékszem, mert a gyermekem apja ujját majdnem leharaptam egy rossz mozdulat következtében, olyan fájdalmam volt. Ordítottam két fájás között, és már szinte a saját hajamat húztam, mert azt szerettem volna, hogy mielőbb vége szakadjon ennek. Ráadásul annyira kifáradtam, hogy két fájás között szabályszerűen elbóbiskoltam, már az orvos kérdezte, hogy jól vagyok-e, én pedig intettem, hogy minden rendben.

Lipcsei Betta: Nem tartom magam ijedősnek, és azt kell mondanom az ovis betegségek szerencsére minket igencsak elkerültek. Ami viszont nagyon megviselt és egy életre megjegyeztem, amikor kruppos roham miatt kórházba kerültünk Krisszel egy éves kora előtt. Elkezdett köhögni és fulladásos rohamok jöttek rá. Megállapították, hogy kruppja van és néhány napra beutaltak minket a kórházba.

Görgényi Gabriella: Nem egyszer előfordult velünk, hogy társaságban bírálták Zoé cumizását, hogy két és fél évesen miért is van még a szájában az a műanyag valami? És az is megesett velünk, hogy megkérdezték tőlünk, mikor kezdjük már el nevelni Zoét, mert túlságosan anyás és ennyire nem ragaszkodhat egy gyerek az anyjához. Kérdem én, miért? Miért gondolja ezt? Miért kellene elvennem a gyerekemtől a cumit, ha őt az megnyugtatja. Egyébként sem cumizik egész nap, csak akkor, ha nyűgös vagy éppen aludni megy. Nem fog cumizni 18 évesen, azt garantálom. Viszont van egy olyan eszköz, amihez ő ragaszkodik, ez olyan neki, mint egy anyai ölelés, ami a legfontosabb a világon.

A könyv szereplői:

Fésűs Nelly kétgyerekes, közismert színésznő, jelenleg az RTL Klubon futó Konyhafőnök VIP szereplője. Férje, Vajtó Lajos a TV2 Farm VIP sztárversenyzője. Nelly számtalan színházi darabban játszik, és a DÍVÁK-kal járja az országot. A Megszállottak című filmben nyújtott alakításáért már három nemzetközi díjat kapott, a firenzei, az orlandói és a Las Vegas-i filmfesztiválokon.

Lipcsei Betta várandóságának épp a 6. hónapjába lépett, így öt év után, most egy darabig nem láthatjuk majd az MTVA Sporthíradóiban műsorvezetőként. Decembertől már csak a babavárásra és persze a többi feladatára koncentrál. Mivel a Miss Balaton verseny- és rendezvényszervezőjeként is dolgozik, így várandósága utolsó hónapjaiban sem fog unatkozni. Igaz már több mint hat éve alkotnak egy párt Juhász Roland korábbi 95-szörös válogatott labdarúgóval, az esküvőt csak most májusban tartották meg, így már, mint férj és feleség várhatják közös gyermeküket.

Görgényi Gabriella a Született Anyák interjú könyv megálmodója és írója közel 20 éve bulvár újságíróként dolgozik, közgazdász párjával Verbőczi Attilával a social média világában tevékenykedik.

A könyv szakértői:

Dr. Révész Renáta gyermek pszichodráma vezető, gyermek pszichológus. Gyászterapeutaként ismerte meg a média világa, pedig ő egy fantasztikus pár- és családterapeuta, aki kiemelten foglalkozik a gyerekneveléssel, ráadásul még meseterapeuta is.

Dr. Ketskés Norbert orvos, természetgyógyász, táplálkozástudományi szakértő, Csisztu Zsuzsa férje. Táplálkozási tanácsadással egybekötött vizsgálatokat és állapotfelméréseket is végez a magánrendelőjében. Szakértelmével tippeket ad az olvasóknak a gyermekbetegségekkel kapcsolatban.

A kiadvány támogatói:

DORKO (DRK) – Saxoo London – Art’z Modell – Asti Bababolt – Continental Hotel Budapest – Komplett Optika – Törhetetlen Szemüveg – VIWA Vitaminvíz – Trombitás Cukrászda – Prímus Labor – Csisztu Channel (CSC) – World Light Side (WLS International Discount Card System) – Celebreklám Marketing Ügynökség – Mahagony PR Ügynökség – Magony Szilvia sajtófőnök – Landor Richárd fotóművész, képszerkesztő.

Szóljon hozzá!